compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 29-7 t/m 4-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ergernis om opdelen Grindhouse

Ergernis om opdelen Grindhouse

Nieuwe film van Tarantino en Rodriguez zal in twee delen verschijnen.

In Nederland is geërgerd gereageerd op het besluit van de filmdistributeur om Grindhouse niet zoals het origineel in één deel uit te laten komen, maar het in tweeën te knippen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Na grote successen als From Dusk Till Dawn, Sin City en Kill Bill komen Quentin Tarantino en Robert Rodriguez opnieuw met met een bijzondere productie.

Grindhouse bestaat uit twee horrorfilms (Death Proof en Planet Terror) die door middel van een trailer met elkaar zijn verbonden. Het besluit om de films in twee delen te knippen gaat dan ook in tegen het idee van de filmmakers.

De slogan op de filmposter 'Two great movies for the price of one!' gaat in Nederland in ieder geval niet op. Het eerste deel van de film zal op 7 juni in première gaan. Voor het tweede deel moeten fans wachten tot 19 juli. In de Verenigde Staten gaat de film wel gewoon in één geheel in première op 6 april.

Op diverse Nederlandse weblogs zijn acties gestart tegen deze gang van zaken. Ook in enkele andere landen waar Grindhouse in twee delen verschijnt stuiten filmdistributeurs op kritiek.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.