compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Films kijken in corona-tijd

Films kijken in corona-tijd

Een bioscoopbezoek overdag

Al maanden is een bioscoopbezoek een ware onderneming. Eerst waren de bioscopen dicht, toen even open met maar 30 bezoekers. Dan even kort open en nu weer tot 5 uur. Hoe is een bioscoopbezoek nu? En is streaming een alternatief?

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Na maandenlang smachten naar een film in de bioscoop kwam ik weer eens in het filmhuis om te merken dat mijn film naar keuze was uitverkocht! Natuurlijk wilde ik de film van de regisseur van La grande bellezza zien, ook al ging het over voetbal, althans Maradonna speelde een rol. (The Hand of God) Ik vermoedde dat de sport een ondergeschikt thema zou zijn aan de schoonheid op het doek, al zouden het niet de acteurs zijn die mij zouden gaan vervoeren, als wel de beelden waar ik veel van verwachtte op zaterdagmorgen rond koffietijd.Eerlijk gezegd vond ik het een bizar tijdstip om in de filmzaal te zitten maar men roeit met de riemen die men spreekwoordelijk heeft en men neemt het tijdstip voor lief, maar men denkt dat men de enige is, op dat tijdstip, terwijl dat dus tegenvalt en heel Utrecht uitloopt naar Het Louis Hartlooper Complex om 11:00 uur. Waardoor de film over Maradonna uitverkocht bleek en er in allerijl een alternatief gekozen moest worden.

Still uit The Hand Of God (2021)

Still uit The Hand Of God (2021)Nu is er in Utrecht nooit een gebrek aan films, zelfs niet op dat tijdstip en kozen we voor een andere filmhuisfilm waarin musical een thema was.

Na anderhalf uur in de film was ik nog verrukt door het pluche, het beeld en het dolby surround maar toen de eigenaardigheden de voorhand namen, er enge geestesbeelden verschenen en poppen begonnen te zingen, besloot ik om nooit en te nimmer een film te bezoeken zonder het verhaal uit te pluizen en te weten wat me te wachten staat. Op weg naar huis heb ik erg moeten nadenken, was dit een levensles, of was het gewoon een hele slechte film.

Helaas was het toch echt het laatste toen ik de recensies las over Annette.Nu dat ik hoor over de verlenging van de maatregelen ga ik serieus overwegen een streamingdienst te nemen; al was het maar om mij te behoeden voor deze ervaring van afgelopen weekend. Het is een keuze tussen kwaad en erger.

Neem ik een streaming die bepaalt welke film ik mag zien of ga ik in het diepe midden op de dag films bekijken die herhaald worden of te slecht zijn door alle Coronamaatregelen en bezuinigingen bovendien? Dit weekend wanneer ik naar Encanto ga zal ik een besluit nemen. Disneyplus of toch de pluche?

Margo Robbie als Sharon Tate overdag bij een bioscoop | Scene uit de speelfilm Once Upon A Time In Hollywood (c) 2019 Universal Pictures International

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.