compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Films in het buitenlucht

Films in het buitenlucht

Open brief aan Minister De Jonge

Vorig jaar was er veel vraag naar drive-in-bioscopen, maar dit jaar is nog verwarring wat de zomer gaat brengen voor de bioscoopwereld. Maar één van de schrijvers van BiosAgenda.nl kan niet wachten en schrijft een open brief aan minister De Jonge.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Beste Hugo de Jonge,

Nu er wat versoepelingen zijn in de corona maatregelen wil ik u wat vragen.

Ik verlang heel erg naar een lekker buitenfilmpje. Het lijkt me geweldig om met u op anderhalve meter afstand op een kleedje te zitten. We nemen een lekker glaasje witte wijn. Het is een warme middag maar de zon gaat al wat onder dus het wordt wat koeler. We trekken onze vesten aan en kijken naar een scherm dat op een karretje het veld is gearriveerd.

Daar begint nu Little Miss Sunshine, een heerlijke feel good road movie over een meisje dat alle kansen krijgt in een heerlijke rommelige situatie met een bus en een oma. We kunnen nog even kletsen tussendoor net als de andere mensen, fluisterend en zo gaan de stemmen verloren terwijl de lucht donkerder kleurt en de eerste sterren verschijnen.Dan is de film voorbij, op een heel keurig tijdstip pakken we het kleedje op en nemen we ons voor volgende maand terug te komen, zelfde plek andere film, hopelijk een leuke Zuid -Amerikaanse, met Fresa y Chocolate of andere verboden vruchten.

Dit wil ik u dus vragen meneer de Jonge, wilt u met mij op een kleedje en als u niet wilt of kunt, mag ik dan zelf op een kleedje op bezoek bij de voorzichtige pogingen van exploitanten die proberen ons leven te verrijken met de onuitputtelijke bron van audiovisuele ervaringen die je verder alleen in de bioscopen vindt, die helaas en begrijpelijk, meneer de Jonge, gesloten zijn.

En als het regent ga ik eens zittend in een auto een film kijken, liefst met een leuke knul die een arm om me heen slaat bij een eng stukje en waan me in de jaren 50 in Amerika. We rijden in een Chevrolet Bel Air naar de drive-in, parkeren op het asfalt dat ietwat stoomt door de hitte. Serveersters met hartjesmondjes rijden op rollerskates langs de auto’s en we bestellen een milkshake terwijl we kijken naar Dracula.

A4 Drive-in-bioscoop in 2020 met een speciale projectie waar ook overdag films getoond worden

A4 Drive-in-bioscoop in 2020 met een speciale projectie waar ook overdag films getoond wordenOf terug in het heden gaan we naar Grease, for old times sake, op het programma in de A4 drive in bioscoop in juni. Ik hoop dat de drive in bioscopen weer open mogen meneer de Jong, dat moge duidelijk zijn.

Ik kan u helaas niet uitnodigen in mijn Ford Fusion, anderhalve meter is hierin niet gegarandeerd en ik denk dat u liever op de fiets in het openbaar gezien wordt. Dan kunnen we het beste naar Amsterdam of Utrecht gaan om een mooi outdoor festival te bezoeken, zoals Pluk de Nacht, zou het doorgaan dit jaar?

Zou de pop up komen op een mooie locatie in de stad, niet zolang de kans op besmetting groot lijkt natuurlijk, Hugo, mag ik Hugo zeggen?, begrijp ik dat. Maar tegelijk heb ik de petitie ondertekend die pleit voor opening van de drive-in bioscoop waarin je bubbel met je gezin of met je lief kunt film kijken in je eigen veilige auto.Zo ga ik eerdaags met mijn kinderen naar Aladdin en wilt een kennis naar Baby Driver. Daarnaast blijf ik checken of de kleine buitenlucht festivals doorgaan voor onze date. Laten we gaan voor de Luizenmoeder - De Film in de open lucht, vanaf 30 juni in Premiére. Ik kan niet wachten!

Nathalie van der Wal


Links:
  1. Petitie voor Drive-in-bioscopen
  2. Aladdin bij A4-drive-in
  3. Drive-ins 2020
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.