compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Franse regisseur reboot Hellraiser

Franse regisseur reboot Hellraiser

Horrorfilm komt in 2011 uit.

9-3-2009 De horrorklassieker Hellraiser uit 1987 leverde al ruim zes vervolgfilms op, die niet direct stuk voor stuk het toonbeeld waren van kwaliteit. Een remake van de Franse regisseur Pascal Laugier (Martyrs) wekt desalniettemin de nodige interesse.

Delen op facebook

In een antwoord op lezersvragen op de Franse website FilmsActu vertelt de regisseur dat de film elementen uit de originele film zal bevatten, maar ook gebaseerd zal zijn op Clive Barkers boek 'The Hellbound Heart', dat aan de basis lag van de complete serie. Laugier wil de nieuwe film dan ook geen remake noemen, maar spreekt van een 'reboot'.

De originele Hellraiser werd in 1987 gemaakt voor het lage budget van 1 miljoen dollar. Ondanks de strenge filmkeuring leverde de film 20 miljoen dollar uiteindelijk op en een klassieke was geboren.

De film gaat over een koppel dat een oud huis betrekt, waar de ex van de vrouw als misvormd wezen op zolder woont. Hij blijkt gekweld te worden door sadomasochistische demonen en probeert uit alle macht te ontsnappen uit hun sadistische hel.

De eerste versie van het script is net af en wordt vertaald van het Frans naar het Engels. De film komt naar verwachting in 2011 uit in de bioscoop.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.