compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > IFFR 2015 weer van start!

IFFR 2015 weer van start!

21-1-2015 : Vandaag is de aftrap van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). De havenstad zal van 21 januari tot en met 1 februari internationale films in verscheidene Rotterdamse bioscopen vertonen.

Delen op facebook
(c) Bas Cserwinski

(c) Bas Cserwinski

Het festival zal geopend worden door de film War Book.

In deze politieke triller van "Tom Harper" zien we hoe het eraan toegaat in de kringen van een politiek achterkamertje in Groot-Britannie. Een groep hoge overheidsfunctionarissen komt bij elkaar om een warbook te ontwikkelen, voor het geval er een nucleaire oorlog uitbreekt. Echter lopen de emoties hoog op wat grote consequenties met zich mee kan brengen. De film is op ware feiten geinspireerd.

Dit jaar staan de volgende drie thema's in de spotlights: feminisme, hedendaagse propaganda en politieke beeldvorming. Deze thema's is koren op de molen voor de feministische Russische punkrockband Pussy Riot. Twee dames van de band zullen een bezoekje brengen aan het festival en nog niet eerder getoond materiaal uit Pussy vs Putin deel 2 laten zien.

Ook zullen de Tiger Awards weer worden uitgereikt. Deze ceremonie zal op 30 januari plaatsvinden.

BiosAgenda.nl zal tijdens het festival meerdere artikelen en interviews met binnen- en buitenlandse filmmakers publiceren. Houd het in de gaten!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.