compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 43 24-10 t/m 30-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > In gesprek met Gary Nadeau
Pizza Verdi Interview

In gesprek met Gary Nadeau

19-3-2012 De winnaar van de Biosagenda.nl / Go Short Online Award is dit jaar Pizza Verdi van Gary Nadeau. Een mooi moment om hem eens aan de tand te voelen over zijn film en zijn carrière.

Delen op facebook

BiosAgenda: Gefeliciteerd met je award! Wanneer hoorde je het goede nieuws?

Gary Nadeau (GN): Maandag zat ik een veertig uur durende montage sessie in New York. Toen het nieuws binnen kwam heeft me dat echt over de streep getrokken om het af te maken!

BiosAgenda: Hoe is de film Pizza Verdi ontstaan?

GN: Ik had eerder gewerkt met producer Alain Boublil en actrice "Marie Zomara". Toen ik hen bezocht in hun appartement wilde ik heel graag daar een film draaien. Ik liep al met een vaag idee rond over een operazangeres en een bezorgjongen. Toen ik de twist eenmaal had gevonden zijn we begonnen.

BiosAgenda: Waarom is de film in zwart-wit?

GN: Dat heeft eigenlijk twee redenen: het appartement waar we draaiden is voornamelijk wit. De kunst aan de muur is echter zeer kleurrijk en ik dacht dat dit een afleiding zou kunnen vormen. De tweede reden is dat zwart-wit er voor zorgt dat het verhaal teruggebracht wordt tot de kern.

BiosAgenda: Als we je IMDB pagina moeten geloven heb je al een tijdje geen film gemaakt. Hoe komt dat?

GN: Ik studeerde af in 1994 en mij carriere ging al meteen als een speer. Mijn afstudeerfilm RED won de Student Academy Award en ik kreeg van Disney een contract voor meerdere films. De eerste film daarvan was Jack dat ik samen met James DeMonaco schreef. Ik zou het oorspronkelijk ook regisseren maar ik werd vervangen door ene Francis Ford Coppola. Jack was echter niet zo'n succes dus ik moest mezelf opnieuw bewijzen.

Tussen 1996 en 2004 heb ik meerdere scripts verkocht maar geen van die scripts zijn uiteindelijk verfilmd.

Tegenwoordig ben ik weer heel druk. Ik heb zon'n 60 korte films gemaakt bestaande uit videoclips, commercial en korte documentaires. Pizza Verdi is mijn eerste narratieve film in een lange tijd. Dat is de reden dat ik het simpel heb gehouden.

BiosAgenda: Wat zijn je plannen verder met de film?

GN: Ik heb Pizza Verdi echt gemaakt voor een online release. Het is dan ook heel leuk dat verschillende festivals de film in hun programma hebben opgenomen. Zo draaide de film tijdens Salento Finibus Terrae in Italië en tijdens SXSW.

BiosAgenda: Wat maakt nu een goede film?

GN: Lastige vraag. Ik weet één ding zeker: het begint met een goed script.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.