compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Inside Man goed ontvangen in VS

Inside Man goed ontvangen in VS

V for Vendetta zakt terug naar tweede plek

28-3-2006 LOS ANGELES - Verwacht werd dat V for Vendetta de eerste bioscoophit van 2006 zou worden. De film maakte deze week echter al plaats voor Inside Man met Denzel Washington.

Delen op facebook

V for Vendetta, een film over de vrijheidsvechter 'V' die het opneemt tegen het totalitaire regime, verloor deze week de helft van de opbrengsten ten opzichte van vorige week. De film met Hugo Weaving en Natalie Portman had de eerste echte kaskraker van 2006 moeten worden. Die rol blijkt vooralsnog weggelegd voor The Da Vinci Code, die in mei wordt uitgebracht.

De bestbezochte film van het afgelopen weekend in de VS was Inside Man. Het op het eerste gezicht overbekende gegeven van de bankoverval, waarbij de overvaller en een rechercheur in onderhandeling gaan wordt op originele wijze uitgewerkt door regisseur Spike Lee (Malcolm X, Do the Right Thing). De film bracht 28 miljoen dollar op en belandde daarmee op de eerste plek.

Derde bestbezochte film was eveneens een nieuwe binnenkomer. De tienerhorror Stay Alive, over een groep vrienden die in aanraking komen met een dodelijk videospel, bracht ruim 10 miljoen dollar op.

De inkomsten van de Amerikaanse bioscopen liggen ongeveer tien procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De filmindustrie verwacht dat 2006 een succesvoller jaar zal zijn dan 2005.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.