compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Interview: Toy Story 3
Interview

Interview: Toy Story 3

In gesprek met screenwriter Michael Arndt

21-10-2010 Biosagenda.nl kreeg de mogelijkheid om te spreken met de screenwriter van Toy Story 3: Michael Arndt. Arndt ging speciaal voor dit project werken bij Pixar. Hiervoor maakte hij het screenplay voor de film Little Miss Sunshine, waarvoor hij een Oscar won.

Delen op facebook

Toen Michael Arndt begon aan Toy Story 3, ging hij eerst kijken naar de grote successen van Pixar: The Incredibles, Finding Nemo en de eerste Toy Story film. In de eerste periode leerde hij hoe dergelijke verhalen worden opgebouwd. Het hoofdpersonage wordt geïntroduceerd terwijl hij bezig is met dat te doen waar hij het meest van houdt.

Het begin van de film was juist hetgeen waar Michael Arndt het meeste moeite mee had: er zijn tien jaar voorbijgegaan sinds Toy Story 2 en de film moest laten zien wat er de afgelopen tien jaar allemaal is gebeurd. Zo had de scene waarbij Woody alle speelgoedfiguren bij elkaar roept maar liefst 60 verschillende versies voordat de beslissing werd genomen over de definitieve versie.Al met al is Michael Arndt drie jaar bezig geweest met het schrijven van het script. Volgens hem is er een groot verschil tussen het schrijven voor een animatie-film en een live-action film: 'Er is weinig verschil tussen het schrijven van verhalen en karakters. Een goed verhaal is een goed verhaal en een goed personage is een goed personage. Het grootste verschil zit hem in het herschrijven van het script. Bij live-action films zijn de fases van schrijven en filmen redelijk gescheiden. Bij een animatie-film gebeurt eigenlijk alles tegelijk waardoor er meer interactie ontstaat tussen de schrijvers, de regisseur en de acteurs. Daardoor is het schrijven voor animatie een stuk minder eenzaam.'

In Toy Story 3 vinden we naast de oude bekenden Woody en Buzz Lightyear ook nieuwe personages zoals Ken en Lotso de beer. Arndt vond Ken een van de leukste karakters om voor te schrijven: 'Ken was een geheel nieuw karakter dus ik kon schrijven wat ik wilde. Daarbij was de delivery van stem-acteur Michael Keaton zo goed dat ik het script specifiek aan hem kon aanpassen. De scene waarbij Ken en Barbie is mijn favoriete scene uit de film'.

Hoewel Little Miss Sunshine en Toy Story 3 twee verschillende films zijn met verschillende doelgroepen ziet Arndt toch overeenkomsten: 'beide films volgen een klassieke verhaal-structuur: alles vindt plaats in een paar dagen. Bovendien hebben beide films een groots einde. Ik hoop dat beide films de genereuze en vergevingsgezinde kant van de mensheid laten zien.'

Toy Story 3 is vanaf 27 oktober verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.