compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Jury NFF 2011 bekend

Jury NFF 2011 bekend

Festival met 103 premières

6-9-2011 De jury voor de 31e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht is dinsdagmiddag bekend gemaakt. De juryvoorzitter is oud-VVD-politica Laetitia Griffith. De jury zal zeventien Gouden Kalveren verdelen.

Delen op facebook
Slogan voor dit jaar luidt 'Voor je het weet zit je er middenin'.

Slogan voor dit jaar luidt 'Voor je het weet zit je er middenin'.

Tijdens het NFF 2011 zullen er meer dan 400 films te zien zijn, waarvan maar liefst 103 premières. NFF-directeur Willemien van Aalst meldde dinsdagmiddag dat er 82 films naar de fel begeerde prijs meedingen. Juryvoorzitter Griffith maakt op 26 en 27 september bekend welke films er definitief genomineerd zijn.

In de jury voor de speelfims zitten Mike van Diem, Tamar den Dop, Sander Snoep, Sabine Veenendaal en Jac Vleeshouwers. De documentaire jury wordt gevormd door Cees van Ede, Sonia Herman Dolz en Walter Stokman. En de jury voor 'short films' en tv-drama wordt gevormd door Marinus Groothof, Mischa Kamp en Katja Schuurman. Alle jury's worden voorgezeten door Griffith.

VOOR JE HET WEET ZIT JE ER MIDDENIN
'Voor je het weet zit je er middenin' is de slogan van het NFF 2011. Het publiek mag ook dit jaar weer een Gouden Kalf weggeven: de Film1 Publieksprijs voor Beste Speelfilm. Nieuw dit jaar zijn de publieksprijzen voor Beste Documentaire en Beste Animatie.

ONLINE PLATFORM
Daarnaast lanceert het NFF vandaag een online platform over bewegend beeld: over film in de breedste zin van het woord, ongeacht het medium. Beeldenstormonline.nl moet gaan dienen als wegwijzer in de stortvloed van projecten en informatie. Het is ook een laboratorium en proeftuin, om mensen bekend te maken met de ontwikkelingen die gaande zijn. Het NFF is hiervoor een samenwerking aangegaan met Submarine Channel, Cinecrowd, Transmedia Learning Network, Holland Doc 24 en de Meisjes van Thijs.

Het NFF vindt plaats van 21 tot en met 30 september en opent met De Bende van Oss.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.