compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Maart: de must-sees van deze filmmaand
Filmoverzicht

Maart: de must-sees van deze filmmaand

De maand maart is net begonnen: tijd om de balans op te maken. Welke films moet je deze maand zeker in de bioscoop gaan kijken? Bekijk nu de trailers in dit handige overzicht.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

American Sniper gaat over de Navy Seal Chris Kyle (Bradley Cooper). Hij is de meest dodelijke sniper van het Amerikaanse leger. Hij heeft een record van meer dan 150 bevestigde kills onder zijn naam staan. Het leger roept zijn hulp in bij een gevaarlijke missie in Irak. Hier zal hij zijn best zal moeten doen om zijn kameraden te beschermen

Chappie is een robot ontworpen door de politie om misdaad te bestrijden. Hij wordt echter ontvoerd en geherprogrammeerd zodat hij gevoelens krijgt. Chappie krijgt een plaats in een gezin maar wordt gezocht door de politie.

In Still Alice volgen we Alice Howland, een gerenommeerde professor in de linguïstiek met drie kinderen. Ze heeft haar leven op een rijtje en niets lijkt haar geluk in de weg te staan. Op een dag begint ze woorden te vergeten. Ze wordt gediagnosticeerd met Alzheimer. In haar strijd tegen het geheugenverlies probeert ze verbonden te blijven met haar familie, terwijl haar herinneringen langzamerhand verdwijnen.

Liefhebbers van de betere keuken moeten naar Sergio Herman, Fucking Perfect. Sergio Herman was de chef-kok van Oud Sluis, een van de weinige restaurants in Nederland met drie Michelin sterren. Elke dag streefde hij naar perfectie. In deze documentaire volgen we hem in de beslissing het restaurant te sluiten.

Cinderella is een nieuwe versie van het beroemde sprookje. Ella leeft met haar wrede stiefmoeder en kattige stiefzussen. Zij is verantwoordelijk voor alle klusjes in huis en zit onder het as. Haar zussen geven haar spottend de naam assepoester. Ella blijft positief ondanks de ellende waarin ze leeft. Als er bal word gegeven en alle jonge vrouwen van het land worden uitgenodigd, lijkt het geluk Ella toe te lachen. Echter hebben haar familieleden andere plannen met haar.

Divergent Series: Insurgent is het tweede deel van de Divergent films. Na de gebeurtenissen uit de eerste film zijn Tris en Four op de vlucht voor de leider van de leider van de Eruditie-factie. Tris en Four moeten uitzoeken wat de factie van plan is en waarom de familie Tris hun leven heeft gegeven.

Wat luchtiger is The Second Best Exotic Marigold Hotel. Sonny wil graag het beste hotel hebben. Hiervoor zal hij wel moeten uitbreiden, aangezien er nog maar één kamertje over is in het Best Exotic Marigol Hotel for the Elderly and Beautiful. Wat het lastig maakt voor nieuwe gasten Guy (Richard Gere) en Lavinia (Tamsin Greig). De oudjes hebben zo ook hun avonturen temidden van deze chaos.

Een film die momenteel erg goed ontvangen wordt is Phoenix: Na de Tweede Wereldoorlog keert Nelly Lenz uit een concentratiekamp terug naar Berlijn. Haar gezicht licht compleet in verband, maar door een gezichtsreconstructie krijgt ze een nieuw gezicht. Ze heeft het vermoeden dat haar man Johnny haar heeft verraden, maar gaat toch naar hem op zoek. Als ze hem vindt herkent hij haar niet terug, en vraagt hij haar of ze zijn vrouw wilt spelen, om zo de erfenis van haar uitgeroeide familie veilig te stellen.

We sluiten af met het mooie drama Tussen 10 en 12: een gezin wordt overvallen door de dood van de dochter. In dit drieluik zien we hoe de gezinsleden een voor een kennis nemen van haar dood. We zien hoe ze met het nieuws omgaan op de plek waar ze het nieuws horen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.