compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > NFF gaat strenger controleren

NFF gaat strenger controleren

Soof eindelijk 100.000 bezoekers

Vorige week ontstond er veel ophef over het feit dat Soof en Bro's Before Ho's beiden te vroeg een Gouden Film ontvingen. De redactie van BiosAgenda sprak met het Nederlands Film Festival (NFF) over deze opvallende gebeurtenissen.

Delen op facebook
Foto uit Bro's Before Ho's, (c) Independent Films

Foto uit Bro's Before Ho's, (c) Independent Films

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De redactie van BiosAgenda vroeg zich af hoe twee films in een week een Gouden Film kunnen krijgen die nog geen 100.000 bezoekers weten te trekken en of er een nieuwe norm komt voor een Gouden Film.

Als het NFF er zeker van is dat een film de 100.000 bezoekers heeft gepasseerd, publiceert zij een persbericht over dit nieuws. Het NFF publiceerde voor Soof geen persbericht, maar wel voor Bro's Before Ho's. Als deze twee films alsnog genoeg bezoekers krijgen voor een Gouden Film wordt er wel een persbericht verstuurd. Maar dat gebeurd alleen als zij er zeker van zijn dat de film echt 100.000 bezoekers heeft getrokken.

Verder laat het NFF weten deze situaties in de toekomst te willen voorkomen door strenger te controleren op de juistheid van de berichten van filmdistributeurs.

Op 18 december kreeg onze redactie het persbericht binnen dat Soof alsnog de 100.000 bezoekers heeft gehaald.

De film Bro's Before Ho's kreeg de Gouden Film tijdens een voorstelling van de film in Pathé De Munt in Amsterdam toen het nog 90.000 bezoekers had getrokken. Soof kreeg de Gouden Film tijdens een live-uitzending van Holland's Got Talent op RTL 4 toen het maar 70.000 bezoekers had.

Bro's Before Ho's kreeg de prijs van Pathé De Munt. Zowel RTL 4 als Pathé De Munt gingen er van uit dat de bezoekersaantallen van de distributeurs klopten en reikten de Gouden Films uit zonder toestemming van NFF.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.