compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Ook Angels & Demons maakt goede start

Ook Angels & Demons maakt goede start

Nauwelijks terugval voor Star Trek

18-5-2009 Het is vechten geblazen voor de grote producties die in mei uitgebracht worden. Angels & Demons ging afgelopen donderdag wereldwijd in première en wist een nummer 1-positie te veroveren. De film ondervindt wel stevige concurrentie van Star Trek.

Delen op facebook

Mei is traditiegetrouw een periode waarin grote Hollywood-producties met budgetten van meer dan 150 miljoen dollar het tegen elkaar opnemen in een slag om de gunst van de bioscoopbezoeker.

De verfilming van Dan Browns boek Het Bernini Mysterie, Angels & Demons, had dit weekend een solide start met een recette van een kleine 50 miljoen dollar. Het is een goede opbrengst voor het vervolg op The Da Vinci Code, zeker gezien het feit dat Star Trek weinig terugval ondervindt sinds vorige week.

De nummer 1 van vorige wist dankzij goede recensies veel bezoekers te trekken en bracht in de tweede week 43 miljoen dollar op. Hoewel Angels & Demons de science-fictionfilm van J.J. Abrams dit weekend voor kon blijven, valt het nog te bezien wie de onderlinge race volgend weekend wint. Los van deze strijd zal Terminator Salvation ongetwijfeld de nummer 1-positie pakken.

Het blijft vechten aan de top de komende weken met andere grote releases als Up en Transformers: Revenge of the Fallen en bijvoorbeeld de komedies Night at the Museum 2, Land of the Lost en "The Year One".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.