compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Recensie Spider-Man: Homecoming
Filmrecensie
***00
Waardering 3/5

Recensie Spider-Man: Homecoming

6-7-2017 Spider-Man: Homecoming is alweer de derde keer dat Spider-Man naar het witte doek wordt gehaald, ditmaal als onderdeel van het Marvel Cinematic Universe. Hoe bevalt het deze keer?

Delen op facebook

De nieuwe Spider-Man, gespeeld door Tom Holland, zagen we al even verschijnen in Captain America: Civil War. Daar viel al op dat hij Spider-Man een hele andere invulling aan de rol gaf dan Andrew Garfield in de vreselijke Amazing Spider-Man films. Tom Holland's Spiderman is een jonge, slimme, maar onzekere jongen die moet leren om te gaan met zijn nieuwe krachten.

Tom Holland als Peter Parker/Spider-Man

Tom Holland als Peter Parker/Spider-ManSpider-Man: Homecoming vindt plaats vlak na de gebeurtenissen in Civil War. Peter Parker heeft een stage bemachtigd bij Tony Stark, die hem een nieuw Spider-Man pak heeft gegeven vol nieuwe gadgets. In zijn 'stage' wordt hem gevraagd zijn krachten in te zetten voor jan met de pet. Peter moet eerst goed trainen voordat hij zich kan aansluiten bij the Avengers en het grote werk kan gaan doen. Dit frustreert Peter en algauw doet hij onderzoek naar wapenhandelaren die zich specialiseren in wapens gemaakt van materiaal afkomstig van de aliens uit The Avengers.

Snapt u het nog? Deze Spider-Man heeft de enigzins hinderlijke gewoonte om de andere films uit het Marvel Cinematic Universe aan elkaar te rijgen.

Maar goed: Spider-Man is pas vijftien en dat betekent dat hij ook gewoon naar school moet. Op deze school vinden de leukste scenes uit de film plaats. Peter's beste vriend Ned komt er al gauw achter dat Peter Spider-Man is en hij wil hem graag helpen door met een headset op achter vele computerschermen alles te volgen. The man behind te screens aldus Ned. Sidekick Ned weet in deze grappige scenes de show te stelen.Naast de grappige scenes rondom's Peter Parkers schoolleven moet er ook natuurlijk een verhaal worden verteld en een actiefilm gemaakt worden. En daar is het waar Spider-Man: Homecoming het een beetje laat liggen. Het verhaal is redelijk, de actie is ok maar meer dan is het ook niet. Daarnaast duurt de film met zijn 133 minuten ook nog eens veel te lang. het pak van Spider-Man, ontworpen door Tony Stark, bevat ook nog eens zoveel snufjes dat we hier meer te maken hebben met een Iron Man pak gemaakt van nylon. (Nylon-Man?). Een eigen Jarvis, een drone en nog meer gadgets maken deze Spider-Man wel heel hi-tech.

Toch kan ik aan het einde van de film concluderen dat dit een geslaagde film is: vermakelijk, een uitstekende hoofdrolspeler en een leuke bijrollen. Tom Holland mag nog wel even blijven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.