compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 10: nu in de bioscoop

Speelweek 10: nu in de bioscoop

4-3-2015 Het is weer woensdag en je weet wat dat betekent: BiosAgenda.nl zet de nieuwste films op een rij. Deze week zijn het er zes en de film van de week is A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence.

Delen op facebook

In deze Zweedse absurdistische komedie gaan twee verkopers, Jonathan en Sam, op doorreis in het land om verschillende hebbedingetjes op te kopen en te verkopen. Op hun reis krijgen we inzicht in hoe chaotisch de wereld, de mens, en de omgeving kan zijn. Een reflectie op ons als mensen.

Schrijver en regisseur van dienst is Roy Andersson, die eerder You, the Living en Songs from the Second Floor schreef en regisseerde. Met deze film eindigt hij zijn trilogie over de mensheid.

Voor Chappie gaan we naar Zuid-Afrika: Chappie is een robot ontworpen door de politie om misdaad te bestrijden. Hij wordt echter ontvoerd en geherprogrammeerd zodat hij gevoelens krijgt. Chappie krijgt een plaats in een gezin maar wordt gezocht door de politie.

Voor muzikanten Yo-Landi Visser en Ninja, ook wel bekend als rapduo 'Die Antwoord' is deze film hun acteerdebuut.

Dan American Sniper: De Navy Seal Chris Kyle ("Bradley Cooper") is de meest dodelijke sniper van het Amerikaanse leger. Hij heeft een record van meer dan 150 bevestigde kills onder zijn naam staan. Hij wordt vier keer uitgezonden naar Irak en dit heeft zo zijn effecten op hem en zijn gezin.

Wil je weten wat onze redacteur van de film vond? Lees dan hier onze recensie!

Iets heel anders: Walesa: Man of Hope vertelt het verhaal van Lech Walesa, de Poolse vakbondsleider die zich opwerkte tot een van de belangrijkste leiders van het land. We zien hoe hij begon als elektricien die een beweging tegen het communistische bewind opzette.

In de film wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van archiefbeelden van van stakingen, voedseltekorten en protesten.

We gaan nog verder naar het Oosten voor Stand by Your President: Sandra Roelofs uit Nederland en ontmoette de toekomstige president van Georgië in Straatsburg. Deze documentaire volgt Roelofs tijdens haar laatste jaar als first lady van het land. Roelofs vertelt over haar liefde voor haar man en hoe de macht hem veranderde.

We sluiten af met een muziekfilm: in de documentaire Keep on Keepin' On begeleidt Jazzlegende Clark Terry, een jonge blinde pianist genaamd Justin Kauflin. In de hoop om van Justin een succesvolle pianist te maken. Tijdens deze vier jaar groeit er een innige vriendschap tussen de twee. Terwijl de leerling zich opmaakt voor een grote internationale competitie, gaat de gezondheid van Clark achteruit.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.