compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 14: nu in de bioscoop

Speelweek 14: nu in de bioscoop

Ook deze week zet BiosAgenda de nieuwste bioscoopreleases op een rijtje. Deze week hebben we acht topfilms te bespreken. De film van de week is Bloed, Zweet & Tranen.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de biopic Bloed, Zweet & Tranen volgen we het leven van Andre Hazes, een van de grootste zangers die Nederland ooit heeft gekend. In drie fases van zijn leven zien we hoe Hazes uitgroeit van klein jongetje naar barkeeper tot de zanger van hits als De Vlieger en Zij Gelooft in Mij.

Martijn Fischer en Hadewych Minis speelden eerder dezelfde rollen in de musical Hij Gelooft In Mij.

Wil je weten waarom onze recensent de film vier sterren gaf? Klik dan hier!

Zeer indrukwekkend is de documentaire The Look of Silence: tussen 1965 en 1966 werden in Indonesie vele communisten vermoord. De daders van deze moorden worden door velen nog steeds als helden gezien. Joshua Oppenheimer gaat met Adi, die zijn broer verloor, op zoek naar de daders en confronteert hen met hun acties.

Regisseur Joshua Oppenheimer maakte eerder The Act of Killing. Deze documentaire is het vervolg hierop. BiosAgenda sprak met Oppenheimer over zijn films en dat interview lees je hier.

Fans van het eerste uur weten het allang maar Fast & Furious 7 is uit: Deckard Shaw, gespeeld door Jason Statham, wil wraak nemen op Dominic Toretto en zijn familie vanwege de dood van zijn broer. De crew van Dominic moet weer in de wagens stappen voor hun eigenbescherming.

Paul Walker overleed in een auto-ongeluk voordat hij deze film kon afmaken. De opnames zijn toen gestopt en er is toen besloten de film te herschrijven. Paul Walker is wel gewoon te zien in de film.

Dan Home: Een stel aliens landt op aarde om te schuilen voor hun vijand. Eén van hen verraadt per ongeluk zijn positie en hij moet vluchten samen met een tienermeisje van Aarde. De alien leert van het meisje hoe hij mens moet zijn en algauw worden de twee grote vrienden.In de Amerikaanse versie van deze film wordt de stem van de alien gedaan door Jim Parsons die we kennen als Sheldon uit The Big Bang Theory.

In Nederland zijn heel veel mensen lid van een koor en voor hun raden we de film Boychoir aan: nadat zijn moeder overlijdt komt Stet terecht op een internaat. Daar wordt hij onder de hoede genomen door Carvelle, de dirigent van het koor. Carvelle ontdekt dat Stett een uniek talent heeft en drijft hem tot het uiterste van zijn kunnen.

Iets heel anders is Mange tes morts: De 18-jarige Jason (Jason François) hoort bij de Yeniche, een religieus nomadenvolk. Wanneer zijn oudere broer Fred terugkeert uit de gevangenis is de rest van de gemeenschap niet blij. Maar Jason en derde broer Michael zijn dolgelukkig en gaan er met de verloren broer op uit om koper te stelen van de 'gadjo's', oftewel buitenstaanders. Dit leidt tot een bizarre joy ride die angstaanjagende gevolgen kan hebben.

De film Piepkuikens uit Frankrijk gaat over Cathy. Als ze van haar onbetrouwbare vader een eendenei cadeau krijgt, is ze niet onder de indruk. Maar wanneer het ei voor de ogen van vriendin Margeaux uitkomt, begint een groots avontuur. Cathy en de aan een rolstoel gekluisterde Margeaux lopen weg van huis om het eendje naar het illustere 'Vogelparadijs' te brenge

Als laatste in de rij hebben we Wasp: Olivier besluit zijn vriendje James mee te nemen op een romantische vakantie naar de Provence. Hun rust wordt verstoord door de komst van een oude vriendin van Olivier. Caroline is net gedumpt en is erg manipulatief. Er ontstaan al snel irritaties. Olivier raakt echter steeds meer in de ban van Caroline.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.