compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 17: deze week in première

Speelweek 17: deze week in première

24-4-2013 Films, films, films! We hebben deze week een interessante speelweek met zeven nieuwe films. Er is voor ieder wat wils. De film van de week is Iron Man 3.

Delen op facebook
Trailer van Iron Man 3

In de derde film over Iron Man 3 komt Tony Stark erachter dat een machtige vijand zijn persoonlijke leven aan het verwoesten is. Hij moet al zijn creativiteit aanwenden om te overleven. Hij moet zich afvragen of het pak de man maakt of de man het pak.

Hoewel dit de derde film is over Iron Man speelde het personage een sleutelrol in de superheldenfilm The Avengers.

Dan Warm Bodies, een zombie-romcom. R is een nogal ongewone zombie. Als hij ziet dat Julie door zombies wordt aangevallen krijgt hij opeens de neiging haar te beschermen. Dit leidt tot een ongewone romance waarin R langzamerhand zijn menselijkheid terug krijgt.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Isaac Marion. Het boek is een uitgewerkte versie van het korte verhaal I Am A Zombie Filled With Love. Vergeet niet ons interview met hoofdrolspeler Nicholas Hoult te kijken!

Berberian Sound Studio is een must voor filmmuziek liefhebbers: Een foley artiest is aan het werk bij een Italiaanse giallo film, de typisch Italiaanse pulpvariant op de ‘whodunit’-thriller. Hij hakt met messen in op tomaten en kroppen sla om en bloederige geluiden voor de film te maken. Gaandeweg raakt hij verstrikt in een persoonlijke hel waarin realiteit en fictie niet meer van elkaar te zijn onderscheiden.

Wil je weten wat een foley artiest is? Kijk dan dit interview met Mel Kutbay!

We gaan verder met Passion: Christine werkt met haar protegé Isabelle in de harde zakenwereld. De manipulatieve Christine maakt er geen probleem van om Isabelle's ideeën toe te eigenen. Als Isabelle het bed in duikt met de minnaar van Christine slaan de stoppen door. De twee vrouwen komen in een keiharde strijd terecht.

Regisseur Brian de Palma heeft als regisseur enkele klassieke films op zijn naam staan waaronder Scarface.

Dan een Nederlandse productie: Boven is het stil. Helmer is een alleenstaande boer van vijftig jaar oud. Hij brengt zijn bedlegerige vader naar zolder zodat hij niet meer naar zijn pijpen hoeft te dansen. Als hij de 18-jarige Henk als knecht aanneemt lijkt zijn leven eindelijk beweging te krijgen.

Deze film is gebaseerd op het boek van Gerbrand Bakker. De hoofdrol wordt gespeeld door de onlangs overleden Jeroen Willems.

Helemaal uit IJsland komt The Deep: Een visserboot verongelukt en slechts één persoon overleefd het: Gulli. Dit is wetenschappelijk onverklaarbaar omdat zes uur in ijskoud water heeft gelegen. Hij groeit uit tot een nationale held van IJsland. Zelf kan hij alleen denken aan zijn vrienden die hij is verloren.

We sluiten af met The Last Exorcism: God Asks, The Devil Commands: Nadat Nell bezeten is geweest door demon probeert ze haar leven weer op te pakken. Haar vrienden vinden op het internet een filmpje van haar duiveluitdrijving. De demonen uit haar verleden blijven haar achtervolgen.

The Last Exorcism was gemaakt in het zogenaamde found footage genre. Deze opvolger is echter op een traditionele manier gemaakt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.