compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 20: nieuw in de bios!

Speelweek 20: nieuw in de bios!

We hebben zoveel te bespreken deze week dat we nauwelijks tijd hebben voor dit intro-tekstje! Er komen negen films uit en de film van de week is X-Men: Apocalypse.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In de nieuwe X-Men film wordt Apocalypse, de allereerste mutant ooit, wakker en is verafschuwd de wereld. Hij verzamelt een groep mutanten om zich heen en wil de mensheid uitroeien. Aan de X-men de taak hem te stoppen.

Dit is de derde film in de X-men series met de jonge varianten van de personages, dus met James McAvoy als Charles Xavier. In deze film zien we het personage Jean Grey weer voorbij komen. In de eerste X-men films werd zij gespeeld door Famke Janssen. Ditmaal wordt ze vertolkt door Sophie Turner.

Dan Remember: een man met Alzheimer verdwijnt uit zijn verzorgingstehuis om de beul van het concentratiekamp waarin hij heeft gezeten te vermoorden. Ondertussen is zijn familie naar hem op zoek.

Onze redacteur was heel enthousiast: That Sugar Film: Damon Gameau doet een experiment om te kijken wat de effecten van suiker op zijn lichaam zijn. Hij eet alleen nog maar producten met veel suiker, die allen worden geadverteerd als gezond.

In [url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_interview-damon-gameau-that-sugar-film_6091.html]interview lees je meer">hier lees je haar recensie![/ur]

Dan een film waar we op de redactie al een paar maanden vragen over krijgen: That Sugar Film: Damon Gameau doet een experiment om te kijken wat de effecten van suiker op zijn lichaam zijn. Hij eet alleen nog maar producten met veel suiker, die allen worden geadverteerd als gezond.

In [url=http://www.biosagenda.nl/nieuws_interview-damon-gameau-that-sugar-film_6091.html]interview lees je meer over de documentaire!

Iets heel anders is Freeheld: Laurel en Stacie hebben al jarenlang een relatie en een geregistreerd partnerschap. Als Laurel terminale kanker krijgt, moeten de twee vrouwen ervoor zorgen dat Stacie recht heeft op het pensioen van Laurel.

De filmmakers wilden een scene opnemen in een scholen in New Rochelle. Dat werd geweigerd vanwege de opvattingen van de school over homoseksualiteit.

Lees ook de recensie van deze film.

Wie had dat ooit gedacht: Angry Birds: The Movie. Een groep vogels leeft gelukkig op een paradijselijk eiland. Als er een groep groene varkentjes op het eiland aankomen moeten vier buitenbeentjes uitzoeken wat ze van plan zijn. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige game dat uitgroeide tot een van de populairste games voor de telefoon.

Meer zin in wat actie? Ga dan naar The Nice Guys: Een team bestaande uit een privé-detective en een brute kracht gaan tegen wil en dank op onderzoek naar de vermeende zelfmoord van een pornoster. Zo ontdekken ze een samenzwering.

Erg leuk is Creative Control. De hippe reclameman David heeft een oogje op Sophie, de vriendin van fotograaf Wim. David maakt een campagne voor een augmented reality bril waarbij een avatar ontwerpt die lijkt op Sophie. Vanaf dat moment loopt alles uit de hand in deze satire op de hipster- en reclamewereld.

Deze film won op het SXSW-festival een speciale juryprijs voor visuel excellence.

Dan een rerelease: Heimat - Eine deutsche Chronik is een Duits epos dat zich afspeelt in het dorpje Schabbach op de Hunsrueck in de jaren 1919-1982. Maria en haar familieleden moeten zich door de crisis slaan die de Eerste en Tweede Wereldoorlog met zich meebrengen. Heimat bestaat uit vele films en TV-series. Het gaat hier om de eerste TV-serie uit 1984 die volledig is gerestaureerd in 4K.

We sluiten af met de documentaire Rebels: een documentaire over vier Noorse scholieren die gestopt zijn met hun opleiding. Wat komt er van hun terecht? Wat kan er veranderen in het onderwijs? Welke rol spelen mentoren?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.