compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 22: nieuw in de bios!

Speelweek 22: nieuw in de bios!

Sterke vrouwen, orcs, spionnen, TBS-ers en pelgrims: speelweek 22 is een bijzondere week! De film van de week is Elle.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Elle wordt geeft een vrouw, gespeeld door Isabelle Huppert, leiding aan een groot gamebedrijf. Op een dag wordt ze verkracht door een onbekende man in haar eigen huis. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan.

Deze film draaide ook in de Gouden Palm competitie van het filmfestival van Cannes in 2016.

Lees ook de recensie van de film!

Totaal iets anders is Warcraft: The Beginning. Het volk van Azeroth wordt bedreigd door gewelddadige Orcs, die hun wereld verlaten nadat die is vernietigd. Als hun twee werelden samen komen zal er een van beide volledig verdwijnen.

Deze film is gebaseerd op de populaire computergame. De eerste versie van deze game kwam uit in 1994. Tien jaar later kwam World of Warcraft uit.

Meer zin in een spionnenverhaal? Ga dan naar Our Kind of Traitor naar het boek van John La Carre. Perry en Gail zijn op vakantie op Antigua waar ze een Russische miljonair ontmoeten. Vanaf dat moment wordt hun leven op de kop gezet: ze worden onderdeel van een spel van de Russische maffia en ze krijgen de geheime dienst achter zich aan.

"Of Ik Gek Ben" is het regiedebuut van Frank Lammers. Hij baseerde de film op het gelijknamige boek van Michiel Stroink. Een kunstenaar komt na een gruwelijk incident in een TBS-kliniek terecht. Hij herinnert zich echter niets: het leven in de chaotische kliniek doet hem beseffen wat voor een leven hij leefde.

Dan All Roads Lead to Rome. Maggie wil een betere band opbouwen met haar dochter Summer en daarom vertrekken ze naar Italië. Daar komt Maggie haar oude lover Luca tegen die nog steeds bij zijn moeder Carmen woont. Carmen en Summer stelen een auto en Maggie en Luca moeten erachter aan.

The Idol vertelt het verhaal van Mohammad Assaf, de zanger die opgroeide in Gaza en uiteindelijk de Arabische versie van Idols won. Om mee te kunnen doen moest hij zonder paspoort reizen van Gaza naar Egypte.

Hany Abu-Assad is een Nederlands-Palestijns regisseur die met zijn film Paradise Now werd genomineerd voor een Oscar.

We sluiten af met Compostelle, le chemin de la vie: Freddy Mouchard volgt gedurende drie jaar een aantal pelgrims op hun tocht richting Santiago de Compostella. Ieder heeft zo zijn eigen reden om de tocht te maken maar ieder maken ze een spirituele reis door.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.