compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 23: deze week in première

Speelweek 23: deze week in première

5-6-2013 Het is eindelijk lekker weer en de barbecue kan eindelijk aan! Toch is er veel leuks in de bioscoop te zien. Deze week komen er vier nieuwe films uit. De film van de week is Star Trek Into Darkness.

Delen op facebook

In Star Trek Into Darkness wordt The Enterprise terug geroepen naar de Aarde omdat de Starfleet Academy bedreigd wordt vanuit iemand uit de eigen organisatie. Captain Kirk heeft ook een persoonlijk appeltje met de dader te schillen.

Dit is de tweede Star Trek film van J.J. Abrams. Met zijn eerste film gaf hij Star Trek een reboot en daarmee een nieuwe impuls. Leonard Nimoy, de acteur die in de oorspronkelijke TV-serie Spock speelde, zal in dit deel niet terugkeren. In de vorige film had hij nog een belangrijke rol.

Dan Before Midnight: Twintig jaar geleden ontmoeten Celine en Jesse elkaar voor het eerst. Nu is het twintig jaar verder, ouders van twee dochters en zijn ze op vakantie op een Grieks eiland. Ze moeten bijna terugkeren naar hun drukke leven in Parijs: tijdens de laatste nacht op het eiland evalueren Celine en Jesse hun relatie.

Dit is het vervolg op Before Sunrise en Before Sunset: in deze film zien we de eerste ontmoeting tussen Celine en Jesse.

In The Iceman zien we Michael Shannon als Richard Kuklinski: een toegewijde vader en echtgenoot. Hij is echter ook een huurmoordenaar die naar eigen zeggen meer dan honderd moorden heeft gepleegd. Hoe heeft hij zo lang met zijn dubbelleven kunnen wegkomen?

Richard Kuklinski heeft echt bestaan: hij werd in 1986 gearresteerd. Er werd een gedragsstoornis bij hem geconstateerd.

Tot slot hebben we Trance: een veilingmeester (James McAvoy) werkt samen met criminelen om een duur schilderij te stelen. Als hij een klap op zijn hoofd krijgt weet hij niet meer waar hij schilderij verstopt heeft. De criminelen, onder leiding van Vincent Cassel, moeten hem onder hypnose brengen om het antwoord te vinden.

Deze film opende het Imagine Film Festival. Onze hoofdredacteur zag de film daar en was niet bepaald onder de indruk.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.