compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 30-7 t/m 5-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 30: nu in de bioscoop

Speelweek 30: nu in de bioscoop

De redactie van BiosAgenda doet het rustig aan deze week en stort zich in de Nijmeegse Zomerfeesten. Ondertussen komen er wel gewoon nieuwe films uit. De film van de week is Ant-Man.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Decennia nadat wetenschapper Hank Pym (Michael Douglas) zijn Ant-Man pak uitvindt (waarmee hij kan krimpen en tegelijkertijd superkracht krijgt) en succesvol gebruikt in zijn strijd tegen het kwaad, moet hij op zoek naar een opvolger. Zijn nog altijd geheime identiteit is in gevaar, en de wereld kan ook wel een beschermheer gebruiken. Pym benadert oplichter Scott Lang (Paul Rudd) om de nieuwe Ant-Man te worden.

Leuk is She's Funny That Way: getrouwde Broadway-regisseur Arnold (Owen Wilson) valt als een blok voor prostituee en wannabe actrice Izzy (Imogen Poots). Hij biedt haar een hoop geld om nooit meer haar lichaam te verkopen. Als hij haar later tegen het lijf loopt tijdens een auditie voor zijn toneelstuk, weet hij niet wat hij moet doen. Izzy is ondertussen iets begonnen met de echtgenoot van haar therapeut en creëert zo haar eigen chaos.

Iets heel anders is Valley of Love: Isabelle en Gérard hebben elkaar al jaren niet gezien als hun zoon Michael overlijdt. Voor hun dood kregen ze beiden een brief van hem waar hij hen uitnodigde in Amerika. Ze besluiten samen alsnog de reist naar Amerika te maken.

Voor The Farewell Party gaan we naar Israel. In deze zwarte komedie volgen we een groep vrienden in een bejaardentehuis in Jeruzalem. Als één van hen stervende is en graag een handje geholpen wil worden, bouwt Yehezkel een machine waarmee de goede vriend zichzelf kan euthanaseren. Wanneer de vriend uit zijn lijden is verlost, verspreiden de geruchten over de machine zich. Opeens zit de groep met een wachtlijst aan mensen die gebruik willen maken van hun speciale machine.

We sluiten af met de mozaiekfilm Rio, I Love You: elf filmmakers van over de hele wereld maakten elk een korte film over een buurt in Rio de Janeiro. Ieder verhaal laat een gebeurtenis over liefde zien, waarmee de karakteristieken en kwaliteiten van die buurt goed naar voren komen. Samen vormen de elf shorts een film die zowel een brug moet vormen tussen culturen als het publiek moet vermaken.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.