compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 32: nu in de bioscoop

Speelweek 32: nu in de bioscoop

Soms komen er zoveel nieuwe films uit dat we zelfs bij BiosAgenda het overzicht een beetje kwijt zijn. Daarom zetten we elke week de nieuwe films op een rij. Deze week zijn het er 11 en de film van de week is Dope.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Dope gaat over Malcolm, een nerd in The Bottoms, een gevaarlijke wijk in Inglewood. Hij probeert zijn cijfers hoog te houden terwijl hij en zijn vrienden tussen de gangsters en drugsdealers door manoeuvreren. Wanneer Malcolm wordt uitgenodigd naar een dubieus verjaardagsfeestje lijkt zijn droom om naar Harvard te gaan verder weg dan ooit.

In de film zien we ook Zoe Kravitz die nu als actrice definitief lijkt door te breken.

Dan meer spannend materiaal met Dark Places: Als kind overleeft Libby (Charlize Theron) een bloedbad waarbij haar hele familie wordt vermoord. Libby beschuldigt haar oudere broer van de moorden en hij belandt in de gevangenis. Tientallen jaren later beweert een geheim genootschap dat de moorden nog niet zijn opgelost.

Dark Places is gebaseerd op het gelijknamige boek van Gillian Flynn. De auteur schreef ook de thriller Gone Girl.

Ook deze week in premiere: Fantastic Four, niet te verwarren met die film uit 2005. In deze reboot ontwikkelen vier wetenschappers superkrachten nadat ze in de ruimte worden blootgesteld aan kosmische straling. Deze speciale krachten komen goed van pas wanneer ze de wereld moeten redden van een psychopathische tiran.

Totaal iets anders: Masaan. In de Indiase stad Benares gelden er traditionele regels en gebruiken. In deze film volgen we de vier jongeren die ieder op hun eigen manier tegen deze tradities aanlopen. Als de vier levens elkaar kruizen leidt tot conflicten in hun omgeving.

Deze film won op het filmfestival van Cannes de FIPRESCI prijs voor veelbelovend debuut.

Van India gaan we naar Japan voor de rerelease van Hiroshima, mon Amour, uit 1959. Een Franse vrouw reist naar Hiroshima om de vertoning van een film over vrede bij te wonen. Daar deelt ze haar bed met een Japanse man, die haar doet denken aan haar eerste liefde: een Duitse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In Tu dors Nicole zijn Nicole's ouders weg gedurende de zomer dus brengt ze veel tijd door met vriendin Véronique. Wanneer Nicole's broer opeens voor de deur staat met zijn band, komt de vriendschap tussen de jonge vrouwen onder druk te staan.

In Trois souvenirs de ma jeunesse kijkt Paul terug op de hoogtepunten uit zijn leven. Zo was er die bizarre schoolreis naar de Sovjet-Unie en zijn onstuimige studententijd in Parijs. Maar waar hij vooral aan terugdenkt is zijn eerste liefde: Esther.

Regisseur Arnaud Desplechin werd maar liefst vijf keer genomineerd (voor vijf verschillende films) voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes. Hij won de felbegeerde filmprijs nooit.

Nog een titel met souvenirs: Les souvenirs! Romain is een aspirant-schrijver die in een hotel werkt. Zijn oma zit tegen haar zin in een bejaardentehuis. Hoewel de twee zestig jaar schelen zijn ze twee handen op een buik. Op een dag neemt Romain zijn oma mee in de stad waar zij opgroeide.

Im Keller is iets bijzonders: het is een documentaire die laat zien wat Oostenrijkers zoal in hun kelder doen. We zien een man met nazi-memorabilia, een jonge vrouw die werkt als prostituee, en een echtpaar met een SM-relatie. Regisseur Ulrich Seidl kennen we van de Paradies-trilogie.

Liefhebbers van Scandinavische thrillers moeten naar De Fazantenmoordenaars. Een detective krijgt een moordzaak uit 1994 op zijn bord waarbij een tweeling werd vermoord. De zaak werd gesloten toen er iemand bekende maar de detective en zijn collega vermoeden dat de zaak een luchtje heeft. Ze stuiten het bestaan van een meisje dat al sinds de moordzaak is vermist.

Deze film is gebaseerd op het boek van Jussi Adler-Olsen uit de serie Q.

We sluiten af met het drie uur durende Russische meesterwerk Hard To Be A God. Een verre planeet genaamd Arkanar lijkt op de Middeleeuwen zoals we die kenden op Aarde. Een boodschapper van Aarde gaat naar de planeet om humanitaire ideeën te introduceren maar deze lijken niet allemaal aan te slaan.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.