compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 33: nu in de bioscoop

Speelweek 33: nu in de bioscoop

12-8-2015 Iedere week zet BiosAgenda de nieuwste films van de week op een rij. Deze week zijn het er vijf en de film van de week is de indrukwekkende documentaire Amy, over Amy Winehouse.

Delen op facebook

Amy is een documentaire over het leven van de zangeres Amy Winehouse die met haar tweede album Back To Black wereldfaam verwierf. Ondanks haar muziek stond Winehouse ook bekend om haar problemen in haar privé-leven. In deze film zien het verhaal vanuit haar eigen perspectief.

De familie van Amy Winehouse was niet content met de documentaire. Vader Mitch Winehouse vindt dat de film onwaarheden bevat.

Dan The Diary of a Teenage Girl: De eenzame Minnie woont in het San Fransisco van de jaren 70. Ze uit zich door expressieve tekeningen en audio-opnames. Als ze op een avond alleen wordt gelaten met de vriend van haar moeder, stort ze zich in een complexe liefdesaffaire.

The Diary of a Teenage Girl is het regiedebuut én het scenariodebuut voor Marielle Heller.

In Ted 2 wil de grofgebekte teddybeer Ted en zijn nieuwbakken echtgenote Tami-Lynn een kindje samen. Dit kan echter pas als Ted voor de wet heeft bewezen dat hij een volwaardig persoon is en geen teddybeer.

Wil je weten wat onze redacteur er van vond? Lees dan hier zijn recensie.

Heel iets anders is Theeb: Theeb woont ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in de woestenij van Hidjaz, in het zuiden van Saoedi-Arabië. De jonge bedoeïen moet opeens erg snel volwassen worden wanneer hij een Britse officier door de dorre woestijn naar een geheime bestemming moet leiden.

Theeb won meerdere filmprijzen waaronder eentje voor Beste Regisseur op het filmfestival van Venetië.

We sluiten af met 5 to 7: Schrijver Brian (Anton Yelchin) ontmoet de prachtige Arielle (Bérénice Marlohe) en stort zich halsoverkop in een affaire. Want: Arielle is getrouwd met een Franse diplomaat en is geenzins van plan om hem te verlaten. Brian en Arielle starten een zogeheten 'cinq à sept'-affaire. Een affaire die plaatsvindt tussen vijf en zeven uur. Brian is in eerste instantie verbaasd door het gemak waarmee Arielle haar man bedriegt, maar leert steeds meer over de verschillende vormen die liefde aan kan nemen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.