compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 4: deze week in première

Speelweek 4: deze week in première

22-1-2014 : Morgen is het weer tijd voor nieuwe bioscooppremières. Deze week doen doen de filmdistributeurs het wat rustiger aan en komen er minder films uit dan de afgelopen weken. De film van de week is Dallas Buyers Club.

Delen op facebook

Ron Woodroof heeft aids en krijgt van de doktoren te horen dat hij nog een maand te leven heeft. Hij accepteert dit niet en gaat op zoek naar alternatieve medicijnen voor hem en zijn lotgenoten. Ron krijgt echter de Food and Drug Administration op zijn dak.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat in 1992 werd gepubliceerd in de The Dallas Morning News.

Ender's Game en Venus in Fur
De volgende film is Ender's Game. In de toekomst is de Aarde twee keer aangevallen door aliens. Om een vervolgaanval te voorkomen worden jonge kinderen getraind tot militairen in een ruimtestation. De verlegen Ender heeft een briljant strategisch inzicht en wordt opgeleid tot leider van de militairen.
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Orson Scott Card. Hij is tevens coproducent van de film.

In Venus in Fur is regisseur Thomas Novachek bezig met een productie van Venus in Fur op het toneel te krijgen. Als zijn hoofdrolspeelster niet op komt dagen verschijnt de mysterieuze Vanda Jones, die alles wilt doen om de rol te bemachtigen.Deze film is gebaseerd op een gelijknamig theaterstuk. Dat stuk was op zijn beurt geïnspireerd op een boek van de Oostenrijkse auteur Leopold von Sacher-Masoch.

Die andere Heimat en Devil's Due
Het drama Die andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht gaat over twee broers uit het Duitsland van de negentiende eeuw die honger en armoede leiden. Ze denken erover om te emigreren naar Zuid-Amerika, zoals honderdduizenden hen al voor gingen.
Deze film is in zwart-wit gemaakt. Dit is is het vervolg op Heimat - Eine deutsche Chronik.

Als laatste is de horrorfilm Devil's Due. Een stel is op huwelijksreis als de vrouw tijdens een mysterieuze nacht zwanger raakt. De man wil de zwangerschap van zijn vrouw filmen en algauw merkt hij vreemd gedrag op. Hij komt erachter dat er een duistere kracht achter haar veranderingen zit.
De makers hebben de film op een bijzondere manier gepromoot: een robot baby dwaalde eenzaam in een kinderwagen door New York om nieuwsgierige voorbijgangers te laten schrikken. Klik hier voor de video.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.