compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 43: deze week in première

Speelweek 43: deze week in première

Altijd weer een mooi moment: de tijd dat er nieuwe films uit komen in de bioscoop. Deze week zijn het er zes en de film van de week is Jackass Presents: Bad Grandpa.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Bad Grandpa is een typetje die je al een paar keer in Jackass voorbij hebt kunnen zien. De vieze opa, gespeeld door Johnny Knoxville, gaat met zijn 8-jarige kleinzoon op een roadtrip door Amerika waarbij ze willekeurige voorbijgangers choqueren.

Deze Jackass film heeft op Johnny Knoxville na geen acteurs uit de andere films. Ook is dit de eerste film die een spoor van een plot bevat.

Regisseur Jeff Tremaine heeft sinds het begin van zijn carrière zich volledig gefocused op Jackass en alles wat daaruit voort is gekomen zoals The Dudesons en Nitro Circus.

Dan Workers: Rafael heeft dertig jaar gewerkt en wil stoppen met werken. Door een fout in de papieren krijgt hij echter geen pensioen. Huishoudster Lidia heeft dertig jaar voor een Mexicaanse diva gewerkt. Als die overlijdt gaat haar hele erfenis naar de hond. Rafa en Lidia moeten beide strijden voor hun rechten.

Dit is het speelfilmdebuut van regisseur Jose Luis Valle. Hij is tevens verantwoordelijk voor het script.

We gaan verder met What Maisie Knew, gebaseerd op een boek van Henry James uit 1897. De film is wel verplaatst naar de huidige tijd.

De ouders van Maisie, Susanna en Beale, gaan scheiden en ze willen beide de voogdij over hun dochter. Om de rechtbank te overtuigen gaan zowel Susanna als Beale opnieuw trouwen. Susanna trouwt met barman Lincoln en Beale met oppas Margo. Lincoln en Margo krijgen echter steeds meer sympathie voor Maisie en elkaar.

Iets heel anders is Insidious: Chapter 2: Josh en Renai gaan op onderzoek uit om te kijken wat er in hun verleden gebeurt is waardoor ze niet door geesten met rust gelaten worden.

Patrick Wilson en Rose Byrne waren ook in het eerste deel Insidious te zien. Er keren meer acteurs uit het eerste deel terug.

Nog een sequel: Machete Kills. Machete wordt door de Amerikaanse overheid ingehuurd om naar Mexico te reizen en daar een wapenhandelaar uit te schakelen. De wapenhandelaar is van plan om een van zijn wapens in de ruimte te lanceren.

Danny Trejo speelt weer de hoofdrol.

We sluiten af met Love & Fungi, ook bekend als Now, Forager.
Het stel Lucien en Regina leven van de oogst van wilde paddestoelen. Elke dag staan ze vroeg op om paddestoelen te plukken die ze verkopen aan exclusieve restaurants. Regina wil echter meer stabiliteit en gaat aan de slag als kok. Terwijl ze steeds meer bekendheid krijgt als kok begint hun relatie er onder te lijden.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.