compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 16-9 t/m 22-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 45: nieuw in de bios!

Speelweek 45: nieuw in de bios!

Terwijl de wereld zich bezig houdt met de Amerikaanse verkiezingen zijn we met BiosAgenda vooral met film bezig. Deze week komen er zes nieuwe films uit en de film van de week is Arrival.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Arrival, gebaseerd op een kort verhaal van Ted Chiang, verschijnt er een buitenaards ruimteschip op Aarde. Wie zijn het? Hebben ze goede bedoelingen? Een vertaalster, gespeeld door Amy Adams, wordt ingeschakeld om hierachter te komen. Terwijl de aarde op de rand van oorlog verkeert moet ze alles op alles zetten om erachter te komen.

Arrival is de nieuwe film van Denis Villeneuve. Hij maakte grote indruk met zijn films Prisoners en Sicario. De hoofdrollen worden gespeeld door Amy Adams en Jeremy Renner.

Dan Snowden. In 2013 maakte de wereld kennis met Edward Snowden: een NSA-medewerker die documenten aan de pers lekte die lieten zien hoe de Amerikaanse overheid wereldwijd mensen afluistert. In deze biografische film volgen we hoe Snowden, gespeeld door Joseph Gordon-Levitt, tot zijn beslissing kwam om de documenten te onthullen.

Het verhaal van Edward Snowden zagen we eerder in de Oscarwinnende documentaire Citizenfour. Lees ook de recensie van deze film!

Tangoliefhebbers moeten naar Ultimo Tango. María Nieves Rego (80) en Juan Carlos Copes (83) ontmoetten elkaar op jonge leeftijd en dansten bijna 50 jaar lang samen de tango. In deze documentaire vertellen ze openhartig over hun hun liefde, hun haat en hun passie. Hun verhalen worden vertaald door jonge dansers uit Buenos Aires.

BiosAgenda.nl sprak met regisseur German Kral over deze film. Ook was hij zo vriendelijk om wat beelden van achter de schermen op te sturen. Dat lees en zie je allemaal hier!

Toni Erdmann was de grote hit op het filmfestival van Cannes dat gek genoeg geen prijzen won. Ines en haar vader hebben geen goede band. Als hij dan ook opeens op de stoep staat bij haar huis in Roemenië is vooral geërgerd. Haar vader wil haar echter blij maken en begint het grappige personage Toni Erdmann te spelen.

Sandra Hüller speelt hier de rol van Ines. We zagen haar ook in de Nederlandse film Brownian Movement. Lees ook de recensie!

Tom en Isabel wonen in The Light Between Oceans op een afgelegen en proberen al tijden tevergeefs een kind te krijgen. Op een dag vinden ze een kleine meisje in een aangespoelde roeiboot. Ze zijn dolgelukkig, tot ze jaren later een vrouw ontmoeten op het vasteland die de moeder van het kind zou kunnen zijn.

We sluiten af met The 9th Life of Louis Drax. De jonge Louis heeft al vele ongelukken gehad. Zijn negende ongeluk overleeft hij bijna niet. Zijn ouders schakelen de hulp van neuroloog Allan Pascal in op experimentele wijze probeert uit te zoeken wat er is gebeurt. Welke mysteries liggen hier aan ten grondslag?

De rol van de neuroloog wordt gespeeld door Jamie Dornan, die eerder in Fifty Shades of Grey te zien was.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.