compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 17-6 t/m 23-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 46: nieuw in de bios!

Speelweek 46: nieuw in de bios!

Er komen deze week vijf nieuwe films uit en BiosAgenda.nl zet ze zoals altijd op een rijtje. De film van de week is de Harry Potter-prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een verhaal dat zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Dit verhaal speelt zich echter af in 1926, ver voor de gebeurtenissen uit de boeken.

Newt Scamander heeft net alle bijzondere fabeldieren en vastgelegd in een wereldwijde expeditie. Als hij in New York aankomt ontsnapt een van zijn beesten en loopt de situatie al snel uit de hand. De scheiding tussen tovenaars en niet-tovenaars dreigt te worden verstoord.

Layla M is een Nederlandse film die al vertoond is op verschillende internationale festivals. De reacties daar zijn goed en nu kunnen we de film ook in Nederland zien.

Layla is een islamistisch meisje wonend in Nederland. Ze is niet op haar mondje gevallen en stoort zich aan het beeld van moslims. Ze zet zich steeds verder af tegen haar liberale ouders. Als ze Adbel ontmoet gaan ze samen naar het Midden-Oosten. Het doel van de reis wordt haar te laat duidelijk.

Dan Perfetti sconosciuti. Een groep vrienden gaat gezellig met elkaar eten. De nieuwkomer van de groep stelt voor om alle telefoons op tafel te leggen en alle binnenkomende berichten en telefoontjes met elkaar te delen. Want ze hebben toch niets te verbergen?

Deze film was in Italië een grote hit. Maar liefst 2,5 miljoen mensen hebben de film daar in de bioscoop gezien.

Shadow World is een documentaire die ook tijdens het IDFA te zien zal zijn. De fllm gaat over de internationale wapenhandel zoals die de laatste vijftig jaar plaatsvindt. Politici van alle landen handelen als vertegenwoordigers voor wapenfabrikanten uit hun land waarbij winst voorop staat.

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Andrew Feinstein uit Zuid-Afrika. Hij komt ook in de film voor.

We sluiten af met Sing Street: Conor wordt overgeplaatst naar een nieuwe school. Daar heeft hij het niet makkelijk. Om indruk te maken op een meisje vraagt hij haar te figureren in de videoclip van zijn band. Nu moet dus snel een band oprichten.

Deze film speelt zich af in het Ierland van de jaren '80. Verwacht dus veel muziek van The Cure, The Jam, Duran Duran en A-ha.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.