compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 5: nu in de bioscoop

Speelweek 5: nu in de bioscoop

Carnaval staat voor de deur! Ook in de bioscoop is het een feestje want er komen maar liefst elf nieuwe films uit. Het is een hele diverse mix van films en de film van de week is Fissa.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Fissa gaat over Max en Ruben. Ze waren vroeger vrienden maar zijn nu twee verschillende types. Max is de populaire jongen terwijl Ruben de stille nerd is. Als hun eindexamenfeesten in gevaar dreigen te komen slaan ze de handen ineen en maken ze zich op voor een groots feest wat helemaal uit de hand loopt.

Deze film is het Nederlandse antwoord op Project X, wat ook in het echte leven zo zijn kopieën kreeg.

Benieuwd hoe het premierefeest eruit zag? Kijk dan hier snel naar de foto's!

In Ride Along 2 keren Ice Cube en Kevin Hart terug als de zwagers/politiemannen. Ben is inmiddels een echte politieagent en staat op het punt te trouwen met Angela. Voor het zover is moet hij eerst met zijn zwager-in-spe naar Miami reizen om een drugdealer op te pakken.

Dit is het vervolg op Ride Along dat onverwachts een groots succes werd. Een vervolg werd al aangekondigd voordat de eerste film uitkwam.

BiosAgenda interviewde Ice Cube over zijn nieuwe film en dat interview bekijk je hier!

Totaal iets anders is D'Ardennen. Twee broers doen een overval die misloopt. Dave weet te ontkomen, Kenneth belandt in de gevangenis. Als Kenneth vier jaar later weer vrijkomt heeft Dave zijn leven op orde en probeert Kenneth te helpen.

Regisseur Robin Pront debuteert met deze film en heeft gelijk een sterrencast weten te strikken. Hij wordt gezien als een grote Vlaamse belofte. Meer weten over de film? Lees dan snel het interview met de regisseur!

Dan Alvin en de Chipmunks: Roadtrip (NL): Na een reeks misverstanden denken de Chipmunks dat Dave zijn nieuwe vriendin ten huwelijk gaat vragen en hen achter laat in Miami. Ze gaan op reis om het aanzoek te dwarsbomen.

Dit is alweer de vierde Chipmunk films sinds Alvin and the Chipmunks uit 2008.

Meer zin in iets romantisch? Ga dan naar The Choice: Als Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby ontmoet springt er meteen een vonk over. Dit lijkt in eerste instantie allemaal onschuldig maar Gabby heeft al jarenlang een relatie met Ryan.

Deze film is gebaseerd op het boek van Nicholas Sparks. Er zijn al talloze boeken van hem verfilmd.

Erg leuk is Buurman & Buurman - Al 40 jaar beste vrienden! die al een tijdje in voorpremieres draait: een compilatiefilm van nieuwe afleveringen van Buurman & Buurman, de Tsjechische animatie die nog altijd ongekend populair is in Nederland.Deze TV-serie in ontstaan in Tsjechië waar de twee geen tekst hadden. In Nederland kregen de twee de stem van Kees Prins en Simon van Leeuwen.

Michael Bay heeft weer een nieuwe film: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi. De Amerikaanse ambassade in Benghazi wordt aangevallen. Een groep van zes voormalige elite-eenheden moeten een plan verzinnen om het personeel van de ambassade te beschermen.

Francofonia vertelt de geschiedenis van het Louvre tijdens de Duitse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Fransman Jacques Jaujard en Duitser Franz Wolff-Metternich proberen samen de kunstwerken te beschermen.

De Russische regisseur Aleksandr Sokurov maakte eerder Russian Ark, de film die geheel in één take is opgenomen.

In "Cementary of Splendour" gaat een verpleegster in Thailand naar een klein dorp langs de Mekong rivier om te zorgen voor 27 soldaten die leiden aan een vreemde slaapziekte. Ze krijgt zelf last van vreemde visioenen en hallucinaties.

Regisseur Apichatpong Weerasethakul maakte eerder het veelgeprezen Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives.

Ook mooi is 99 Homes: Andrew Garfield speelt daarin Dennis Nash, een hardwerkende jonge vader die zorgt voor zijn moeder en negenjarige zoon. Wanneer Nash en zijn gezin uit hun huis worden gezet door de gewetenloze makelaar Rick Carver (Michael Shannon), verhuizen ze noodgedwongen naar een louche motel. Toekomstloos en wanhopig laat Nash zich uiteindelijk verleiden om voor Carver te gaan werken. Hij werkt zich snel op in het bedrijf maar krijg last van gewetenswroeging.

We sluiten af met "Storm": een bioscoopversie van een Deense TV-serie. Storm is een Deens jongetje van drie jaar oud. Hij verhuist met zijn gezin naar Bangkok waar alles nieuw voor hem is. Alles is anders dan in Denemarken! Deze film duurt maar 32 minuten en is dus ideaal voor kleine kinderen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.