compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 8: nieuw in de bioscoop

Speelweek 8: nieuw in de bioscoop

18-2-2015 In het zuiden hebben we nog vakantie maar het noorden van Nederland krijgt volgende week vakantie. Een mooi moment om naar de film te gaan. Er komen zes nieuwe films uit. De film van de week is Selma.

Delen op facebook

Selma speelt zich af in 1965. De protesten van Afro-Amerikanen om stemrecht barsten los. Martin Luther King heeft het idee is om een protestmars van Selma tot Montgomery te gaan lopen o zo meer aandacht te krijgen voor het stemrecht van donkere mensen. Dit blijkt een moeizame en gevaarlijke onderneming.

Martin Luther King Jr. was een man van de drijvende krachten achter de burgerrechtenbeweging van de jaren zestig. Zijn I Have A Dream speech blijft ruim vijftig jaar later nog steeds even krachtig.

Zurich gaat over een vrouw heeft een relatie en een kind met een vrachtwagenchauffeur. Als hij overlijdt komt ze erachter dat hij een tweede gezin had. Om het verleden te vergeten zwerft ze langs de snelwegen van Europa en reist ze met truckers.

Wil je meer weten over de film? Kijk dan hier naar het verslag dat BiosAgenda maakte vanaf de set.

Liefhebbers van de ongemakkelijke film moeten naar Turist: een idyllisch Zweeds gezinnetje gaat op wintersportvakantie. Ze worden overvallen door een lawine maar komen ongeschonden uit de strijd. De reactie van de vader op de lawine zet echter de familieverhoudingen op scherp.

Deze film staat momenteel op de nominatielijst voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

Leuk is Boy 7 uit Nederland: Een jongen (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) wordt midden in een drukke metro wakker. Echter is het een raadsel voor hem hoe hij daar is gekomen, waar hij vandaan komt en wie hij is. Met de hulp van voorbijganger Lara (Ella-June Henrard) probeert hij dit allemaal te achterhalen. Maar hoe meer hij te weten komt, hoe gevaarlijker het wordt voor hun beiden. Zal hij zijn leven wagen voor de waarheid?

Dan Foxcatcher: Worstelaar Mark Schultz (Channing Tatum) heeft Olympisch goud gewonnen maar voelt zich in de schaduw staan van zijn broer Dave (Mark Ruffalo). Mark ontmoet de excentrieke miljonair John Du Pont (Steve Carell). Du Pont laat Mark overvliegen naar zijn enorme landhuis en zet het worstelteam Foxcatcher op. Du Point's gedrag wordt echter steeds vreemder.

Wil je weten wat onze redacteur vond? Lees dan hier de recensie

We sluiten de boel af met Mortdecai: Mortdecai (Johnny Depp) is een extrieke Britse kunsthandelaar. Hij leeft een gelukkig leventje met zijn vrouw Johanna (Gwyneth Paltrow), wordt bijgestaan door zijn hulpje Jock Strapp en is omringt door vele kunstwerken. Echter dreigt hij failliet te gaan en heeft hij dringend geld nodig. Hij besluit daarom op zoek te gaan naar een bepaald gestolen schilderij, waaraan een bankrekening zit gekoppeld vol met Nazi goud.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.