compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 9: nieuw in de bioscoop

Speelweek 9: nieuw in de bioscoop

25-2-2015 : Zijn jullie al bijgekomen van de Oscarnacht? Mooi! Dan kan je vanaf deze week zeven nieuwe films in de bioscoop gaan zien. De film van de week is Focus.

Delen op facebook

In Focus speelt Will Smith Nicky, een meester in het misleiden van mensen. Hij liegt en manipuleert zichzelf door het leven. Als hij de jonge oplichtster Jess (Margot Robbie) ontmoet, neemt hij haar onder zijn hoede als leerlinge. Echter zorgt deze verhouding al snel voor grotere risico's en doet Nicky afstand van Jess. Als Nicky drie jaar later een klus heeft in Buenos Aires, komt hij haar weer tegen.

Margot Robbie kennen we uit The Wolf of Wall Street.

Elephant Song gaat over de wereld van de psychiatrie. Een psychiater verdwijnt op mysterieuze wijze en zijn collega Toby Green moet zien te achterhalen wat er met hem is gebeurt. Hij vermoedt dat de jonge patiënt Michael (Xavier Dolan) er meer mee te maken heeft. Toby en Michael raken verwikkeld in een psychologisch spel.

De poster van de film refereert naar de Rorschach-test waarbij mensen naar inktvlekken moeten kijken. Hoe zij daarop reageren zou iets moeten zeggen over hun psyche.

Meer zin in een actiefilm? In Seventh Son hoort het laatste lid van een mystieke orde (Jeff Bridges) van het bestaan van de zevende zoon, een held met bijzondere krachten, en gaat naar hem op zoek. Hij zal hem geheel in de stijl van de orde trainen om de mensheid te beschermen tegen de duisternis, maar nog voordat ze de training kunnen afronden krijgen de duistere geesten vrij spel.

Afgelopen zondag greep Reese Witherspoon naast de Oscar voor haar rol in Wild maar aangezien was ze genomineerd is de film de moeite waard: Cheryl Strayed heeft een roekeloos gekend met onder andere een gestrand huwelijk en heroine misbruik. Ze neemt een drastisch besluit om haar leven weer op de rit te krijgen. Cheryl gaat geheel zonder ervaring de Pacific Crest Trail lopen. Een route die meer 1600 km lang is. Het beloofd een tocht van gekte, kracht en genezing te worden.

In Erbarme dich - Matthäus Passion Stories vertellen een aanntal kunstenaars in verschillende disciplines, waaronder opera regisseur Peter Sellars, schrijfster Anna Enquist en de danser Emio Greco, over hun relatie met de muziek van Bach. De setting is een kerk met een aantal daklozen als publiek.

Dan Good People: Als Tom (James Franco) en Anna (Kate Hudson) hun huurder dood vinden in zijn appartement, vinden ze een grote tas geld. Omdat het stel in de schulden zit, houden ze het gevonden geld. Al snel komen ze erachter dat ze nu het doelwit zijn van de dief die het geld in de eerste instantie had gestolen.

We sluiten af met de festivalhit Ich seh, Ich seh, een tienjarige tweeling wacht geduldig op hun moeder. In die rustloze periode, verblijven ze in een afgelegen huis tussen het bos en de maisvelden. Als de moeder terugkeert onder het verband van haar cosmetische ingreep, herkent de tweeling haar niet meer. Deze vrouw is erg streng en afstandelijk. Is deze vrouw wel hun moeder?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.