compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Star Wars: The Force Awakens recensie
Filmrecensie
****0
Waardering 4/5

Star Wars: The Force Awakens recensie

'Star Wars is klaar voor de volgende generatie'

16-12-2015 Bij het schrijven van deze recensie heeft Star Wars: The Force Awakens al meer dan 100.000 kaarten verkocht. De film is nu al een succes: laten we kijken of dat terecht is.

Delen op facebook
Star Wars: The Force Awakens, Lucasfilm 2015

Star Wars: The Force Awakens, Lucasfilm 2015

Laten we maar met de deur in huis vallen: Star Wars: The Force Awakens is erg geslaagd: voor de fans, voor de pessimisten en voor de nieuwe generatie.

Is er een filmserie geweest waar zoveel over geschreven is als Star Wars? Zijn er films harder verguisd dan de prequels The Phantom Menace, Attack of the Clones en Revenge of the Sith? Met zo'n nalatenschap moet er een enorme druk op regisseur J.J. Abrams hebben gelegen. Er zijn vele valkuilen, en Abrams heeft ze allemaal vakkundig weten te omzeilen.

Zo keert in The Force Awakens een heel groot deel van de cast terug maar worden ook de nieuwe personages Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) en Kylo Ren (Adam Driver) geïntroduceerd. Die introducties nemen gelukkig niet te veel tijd in beslag waardoor de film lekker veel vaart heeft. De nieuwe personages zijn ook nog interessante karakters en vooral John Boyega en Daisy Ridley zetten sterke performances neer.

Naast veel vaart heeft de film ook veel humor: korte, grappige momenten die ervoor zorgen dat de film niet te zwaar wordt, niet te serieus.

Als laatste zitten er voor de fans van het eerste uur genoeg verwijzingen in naar de originele trilogie. Zinnen als may be the force be with you, lightsaber gevechten, luchtgevechten, het zit er allemaal in.

J.J. Abrams verdient een flinke schouderklop voor hoe dit allemaal voor elkaar gekregen heeft. The Force Awakens is een voltreffer.

Ik sluit af met goed nieuws: The Force Awakens laat genoeg vragen open voor nog een paar goede Star Wars delen. Laat maar komen die nieuwe trilogie!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.