compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 44 29-10 t/m 4-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TOTAL RECALL gerestaureerd in de bios

TOTAL RECALL gerestaureerd in de bios

Paul Verhoevens Total Recall (1990) is dertig jaar na de première weer in de bioscopen te zien, in de nieuwe Ultra High Definition 4K-restauratie. Vanaf 5 november in de bioscoop, voorpremières op 1 en 4 november in Eye.

TOTAL RECALL gerestaureerd in de bios

TOTAL RECALL gerestaureerd in de bios

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Paul Verhoevens sardonisch sciencefictionspektakel krijgt bouwvakker Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) nieuwe herinneringen in zijn brein geïmplanteerd door het bedrijf Rekall, gespecialiseerd in excentrieke ruimtereizen.

De ingedutte Doug Quaid klopt aan bij het bedrijf Rekall Incorporated om een spannende, virtuele reis naar Mars te boeken als geheim agent, maar wordt iets te veel op zijn wenken bedient. Hij belandt midden in een oorlog tussen de wrede leider Richter en een horde opstandelingen, waarbij niemand meer weet wat werkelijkheid is en wat een geïmplanteerde ervaring.
sarcastische humor
Total Recall is gebaseerd op het beroemde korte verhaal We Can Remember It For You Wholesale van Philip K. Dick. Vintage Verhoeven is de bloederige verpakte maatschappijkritiek en de heerlijk sarcastische humor (‘Consider this a divorce!’). Met Sharon Stone als echtgenote met dubbele agenda en Michael Ironside als de heerlijke snoodaard Richter.
special effects
De 4K-restauratie, vanaf het originele 35mm-negatief, besteedde extra aandacht aan de continuïteit van de special effects. Total Recall was een van de eerste films waarin computer-gegenereerde beelden werden gebruikt, wat in 1991 werd bekroond met de Oscar voor Visual Effects. De originele soundtrack, gecomponeerd door Jerry Goldsmith, profiteerde ook sterk van de digitale restauratie in Dolby Atmos.
Paul Verhoeven over de restauratie: ‘Ik heb net de 4K-presentatie van mijn film gezien en het is absoluut geweldig wat Studiocanal en het restauratieteam hebben gedaan. Je ziet zoveel details dat het driedimensionaal lijkt. Bravo!’
In Eye Filmmuseum is in 2021 een groot programma rond Paul Verhoeven te zien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.