compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Wereldwijde releases rukken op

Wereldwijde releases rukken op

Gevecht tussen distributeurs om steeds grotere wereldwijde releases

11-4-2008 Het voorjaar komt er weer aan. Dat betekent: grote kaskrakers die de filmwereld veroveren. Distributeurs maken er een spel van om hun films steeds groter uit te brengen.

Delen op facebook

World Wide Releasing zorgt dat alle promotie in één klap geregeld kan worden, dus het bespaart ook nog eens de kosten. Met Titanic had distributeur Paramount Pictures werkelijk alle zeilen bijgezet om de film overal tegelijkertijd op het grote scherm te laten verschijnen. Een groot deel van de roem van deze gigantische film was te danken aan de world wide release campagne.

De films die zich het beste lenen voor deze wereldwijde releases zijn familiefilms. Deze films draaien namelijk sowieso overal, dus is het veel makkelijker en voordeliger om ze ook tegelijkertijd uit te brengen. Het wereldwijd uitbrengen van films begon in de jaren tachtig met Rambo. Voorbeelden uit voorgaande jaren zijn Shrek 2 en Harry Potter die in meer dan vierduizend bioscopen draaiden.

Paramount Pictures zal haar aandacht dit voorjaar moeten verdelen over twee kaskrakers. Zowel Iron Man als Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull moeten wereldwijd een record aantal bioscopen gaan halen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.