compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris: films, nieuws

 

Biografie van Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris kennen we als acteur in de sitcom How I Met Your Mother waar hij de rol van Barney speelt. Ook speelde hij in zijn jeugd de titelrol in Doogie Howser M.D.

Neil Patrick Harris begon al op jonge leeftijd te acteren en in 1988 speelde hij al in z'n eerste film naast Whoopi Goldberg.

Dat leidde er uiteindelijk toe dat hij gecast werd voor de hoofdrol in de dramaserie Doogie Howser, M.D. waar hij een zestienjarige dokter speelde. Aan deze rol hield hij een Golden Globe nominatie over.

In de tijd daarna raakte hij voor het grote publiek enigzins uit beeld en hield hij zich veel bezig met toneel en musical.

In de film Harold & Kumar Go to White Castle speelt hij een doorgesnoven fictieve versie van zichzelf waardoor hij de aandacht trekt van de makers van How I Met Your Mother. Daar krijgt hij uiteindelijk de rol van de vrouwen verslindende Barney.

Trivia over Neil Patrick Harris

Naast acteren is Patrick Harris ook actief als regisseur voor films en musicals. Zo regisseerde hij een rockversie van de musical Rent.

Neil Patrick Harris In het nieuws

Birdman

Birdman domineert Oscars

22-2-2015 De film Birdman was de grote winnaar van de Oscars 2015. De film mocht maar liefst vier beeldjes meer naar huis nemen waaronder die voor Beste Film en Beste Regie.

Oscars 2015 genomineerden LIVE Stream

15-1-2015 Zo direct LIVE, bij ons te zien! De livestream van de Oscar presentatie waar de genomineerden bekend gemaakt worden. De presentatie start om half drie en is in handen van Alfonso Cuarón, J.J. Abrams, Chris Pine en Academy-president Cheryl Boone Isaacs.

Neil Patrick Harris presenteert Oscars

16-10-2014 Neil Patrick Harris gaat de aankomende editie van de Oscars presenteren. Dat is vandaag bekend geworden. De Oscars zullen worden uitgereikt op 22 februari 2015.

Speelweek 31: deze week in première

31-7-2013 Het is nog steeds hartje zomer maar elke week komen er gewoon nieuwe films uit. De meeste bioscopen hebben tegenwoordig airco dus een goed moment om de hitte te ontvluchten. De film van de week is The Heat.

Laatste filmnieuws

Neil Patrick Harris Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 15-6-1973
Neil Patrick Harris is een acteur die al op jonge leeftijd begon met acteren. We kennen hem nu als Barney in de sitcom How I Met Your Mother. Tegenwoordig is hij ook actief als regisseur.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+