compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmsterren > Tooske Ragas

Tooske Ragas

Tooske Ragas: films, nieuws

 
Biografie van Tooske Ragas
Tooske Breugem
© (c) www.seven.web-log.nl
Tooske werd geboren op 3 juni 1974 in Zwolle. Na het behalen van haar gymnasiumdiploma in 1992 trok ze de hele wereld over met de groep 'Up with People'. Eenmaal terug in Nederland waagde Tooske zich aan een studie Engelse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht.

Om bij te verdienen werkte ze in haar studententijd als model. In 1995 deed ze mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman en in 1996 werd ze gekroond tot Miss Overijssel. Twee jaar lang zong Tooske bij de onbekend gebleven groep 'Bogy Bogy'.

In oktober 1998 was ze voor het eerst op tv te zien, als veejay bij de muziekzender TMF. Na het samen gaan van TMF & MTV verhuisde Tooske naar New York, om vanuit die stad haar programma's te presenteren. Tooske trouwde op 3 juni 2002 met de Amerikaanse acteur Keith Davis. Dit huwelijk hield echter maar 1,5 jaar stand.

In 2002/2003 kwam ze terug naar Nederland om het populaire tv-programma 'Idols' te presenteren èn haar debuut te maken met een hoofdrol in de musicalwereld. Ze speelde Constance in 'De Drie Musketiers'. Samen met haar tegenspeler Bastiaan Ragas scoorde ze een hit met het nummer 'Alles', afkomstig uit deze musical. Op 25 juni 2005 trad Tooske met haar tegenspeler Ragas in het huwelijk. Zij hebben drie dochters.

Sinds 2006 presenteerde Tooske diverse programma's op SBS6. In 2012 speelde ze in de film De Club van Lelijke Kinderen.
Tooske Ragas In het nieuws
De Club van Lelijke Kinderen verschijnt in februari in de bios.

De Club van Lelijke Kinderen wordt speelfilm

Opnames beginnen deze zomer

16-3-2018 Het kinderboek 'De Club van Lelijke Kinderen' van Koos Meinderts wordt verfilmd tot speelfilm. Deze plannen waren al in 2015 bekend, maar deze zomer gaan de opnames ook daadwerkelijk van start. De regie ligt in handen van Jonathan Elbers, die ook de in 2012 uitgekomen korte film-versie regisseerde.

Filmsetbezoek De Club van Lelijke Kinderen

6-3-2012 BiosAgenda.nl bezocht de filmset van de kinderfilm De Club van Lelijke Kinderen, een afstudeerfilm van een drietal producenten van de Filmacademie.

Laatste filmnieuws
Tooske Ragas Feiten
acteur, stemacteur
Geboren 3-6-1974
Tooske werd bekend als VJ voor TMF. Ze presenteerde Idols 1 en 2, en maakte haar debuut in de musicalwereld: met een hoofdrol in De Drie Musketiers.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
77 films in Utrecht deze week
77 films in Utrecht deze week77 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl