compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ricky Koole

Ricky Koole

Ricky Koole: films, nieuws

 

Biografie van Ricky Koole

Ricky Koole in Sonny Boy
Ricky Koole in Sonny Boy
Ricky Koole is zangeres, maar vooral bekend als actrice in het theater, films en televisiedrama's. Zij studeerde af aan de Academie Voor Kleinkunst in Amsterdam.

Na haar afstuderen is Ricky te zien in films als De Jurk van Alex van Warmerdam en All Stars en Lek van Jean van de Velde, en de televisieproducties Suzy Q, Bij Ons In De Jordaan (over het leven van Johnny Jordaan), Wilhelmina en Russen.

Naast acteren zingt Koole met haar band op diverse podia in Nederland. Begin 2004 verschijnt haar door Wouter Planteijdt (Sjako!) geproduceerde debuut-cd waarop ze liedjes zingt van haar muzikale helden zoals Carole King, James Taylor, Bob Dylan en Joni Mitchell.

In september 2007 gaat Ricky samen met programmamaker Leo Blokhuis het land in met het project 'Harmonium' waarbij ze vergeten liedjes en componisten onder de aandacht brengen en een lans breken voor goede nieuwe liedjesschrijvers.

Ook is de zangers/actrice te zien in de avonturenfilm Kapitein Rob en het Geheim van Professor Lupardi.

Ricky Koole In het nieuws

Katja Herbers (c) Arjo Frank

Deel cast Rotterdam, I Love You onthuld

18-2-2016 Na de films Paris, je t'aime, New York, I Love You en Jerusalem, I Love You komt er nu een Nederlandse variant: Rotterdam, I Love You. Een groot deel van de cast is nu bekend gemaakt.

De cast met regisseur Boudewijn Koole (c) Arjo Frank

Première Kauwboy in foto's

9-4-2012 Zaterdag 7 april ging de nieuwe jeugdfilm Kauwboy in première. Locatie was het nieuwe gebouw van het Eye Film Instituut in Amsterdam-Noord. Uiteraard was onze fotograaf erbij.

Drie van de vier Gooische vrouwen zijn genomineerd (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Genomineerden voor Rembrandt awards bekend

1-2-2012 Vandaag zijn de genomineerden voor de Rembrandt awards bekend gemaakt. Dit jaar is er een nieuwe categorie voor beste jeugdfilm omdat de organisatie vindt dat 'dat Nederland erg goed en creatief is op het gebied van produceren voor een specifieke jonge doelgroep.'

Paul Verhoevens Entertainment Experience

Cast nieuwe Paul Verhoeven bekend

15-11-2011 Vandaag is de cast bekend gemaakt van de nieuwe film van Paul Verhoeven. Deze film is onderdeel van the Entertainment Experience waar we al eerder over berichten.

Het felbegeerde goud

Tweede deel nominaties Gouden Kalveren bekend

28-9-2011 Gisteravond zijn de laatste genomineerden van de Gouden Kalveren bekend gemaakt waaronder die van Beste Film, Beste acteur en beste actrice. Biosagenda.nl maakte een korte compilatie

<  12  >
Laatste filmnieuws

Ricky Koole Feiten

acteur
Geboren 11-9-1972
Ricky Koole is zangeres, maar vooral bekend als actrice in het theater, films en televisiedrama's. Zij studeerde af aan de Academie Voor Kleinkunst in Amsterdam.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

56 films in Den Bosch deze week

56 films in Den Bosch deze weekDe laatste filmvertoning in Den Bosch is vanavond om 22:30 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl