compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
Five Feet Apart - Film van de week!
MENU
Home > Films > Sportman van de Eeuw

Sportman van de Eeuw

***00
Waardering: 3/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 6 jaarGeweld

Pitch van Sportman van de Eeuw
Een Friese paalzitter heeft zich ten doel gesteld het wereldrecord paalzitten te verbeteren. Het kost hem zijn hele leven en ondertussen glijdt de twintigste eeuw aan hem voorbij.
Delen op facebook
Sportman van de Eeuw
Nederlandse première: 6-4-2006
Nederland, 2004, 100 min,
bijzonderheden over Sportman van de Eeuw
De Italiaanse componist Ennio Morricone (o.a. Once Upon a Time in the West) heeft de soundtrack gecomponeerd. Het is voor het eerst dat de 74-jarige Morricone de muziek schrijft voor een Nederlandse productie. De componist schrijft slechts zeer zelden muziek voor niet-Italiaanse of niet-Amerikaanse films. Volgens de producent was Morricone enorm geïntrigeerd door ''dat rare koppige Friese volkje met zijn maffe tradities'' en noemde dit ''het beste script dat hij had gelezen sinds Cinema Paradiso''.
Aanloop van Sportman van de Eeuw
Eerste speelfilm van Mischa Alexander. Alexander regisseerde eerder de televisieserie Costa!
BioscoopAgenda van Sportman van de Eeuw

Sportman van de Eeuw in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Sportman van de Eeuw zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Een Friese paalzitter heeft zich ten doel gesteld het wereldrecord paalzitten te verbeteren. Het kost hem zijn hele leven voordat hij dit doel bereikt. Ondertussen glijdt de twintigste eeuw aan hem voorbij: van de economische recessie tot de Tweede Wereldoorlog, van de naoorlogse wederopbouw tot de Elfstedentochten.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen