compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ennio Morricone

Ennio Morricone

Ennio Morricone: films, nieuws

 

Biografie van Ennio Morricone

Ennio Morricone is een Italiaanse componist, dirigent en voormalig trompettist die de muziek heeft gemaakt voor meer dan 500 films en televisieseries.

Morricone's grote en veelzijdige repertoire maken hem een van de invloedrijkste componisten van filmmuziek.

Morricone, geboren in Rome, componeerde meer dan honderd klassieke stukken sinds 1946. Zijn wereldfaam heeft hij vooral te danken aan de muziek voor westerns als de Dollars trilogie, "A Pistol for Ringo", The Big Gundown, Once Upon a Time in the West, The Great Silence, The Mercenary, "A Fistful of Dynamite" en "My Name is Nobody".

In de jaren '60 en '70 componeerde Morricone muziek voor veel verschillende filmgenres, van comedy en drama tot actie. Er volgden samenwerkingen met o.a. de regisseurs John Carpenter, Brian de Palma, Barry Levinson, Mike Nichols en Oliver Stone.

Recenter wordt Morricone's muziek ook regelmatig hergebruikt zoals in Quentin Tarantino's Kill Bill (2003), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (2009) en Django Unchained (2012). In 2007 ontving hij een Academy Honorary Award na vijf Oscar nominaties tussen 1979 en 2001. Morricone won verder drie Grammy Awards, twee Golden Globes, vijf BAFTA's, tien keer David di Donatello, elf keer Nastro d'Argento, twee European Film Awards, de Golden Lion Honorary Award en de Polar Music Prize in 2010.

Trivia over Ennio Morricone

Verschillende films met muziek van Morricone wonnen een "Academy Award": onder meer Days of Heaven, The Mission, The Untouchables en Cinema Paradiso.

Ennio Morricone In het nieuws

Filmcomponist Ennio Morricone (91) overleden

6-7-2020 De iconische filmcomponist — die meestal in één adem genoemd wordt met Sergio Leone — is door een val overleden. De componist bekend van de filmscore van The Good, The Bad and The Ugly (1966) en Once Upon a Time in America (1984) was nog volop aan het toeren.

S_06902.CR2

Spotlight wint Oscar Beste Film

29-2-2016 Gisternacht zijn de Oscars weer uitgereikt. Het grote nieuws dit jaar is dat de prijs voor Beste Regisseur en Beste Film niet naar dezelfde film gaat. Dat komt niet vaak voor. Uiteindelijk won Spotlight de Oscar voor Beste Film.

The Revenant wint 3 Golden Globes

11-1-2016 Tijdens de 73e editie van de Golden Globes gaat de film The Revenant er van door met de prijs voor beste dramafilm, beste acteur en beste regisseur. De film The Martian won in de categorie beste film in de categorie komedie of musical en beste acteur.

Tarantino met zijn cast (c) eOne

The Hateful Eight recensie

'Matig'

5-1-2016 Quentin Tarantino is zo'n regisseur wiens films je als filmliefhebber gezien moet hebben. Als hij dus met een nieuwe film komt dan moet ik daar sowieso heen, ook al vond ik alles na Kill Bill nogal tegenvallen. Weet Tarantino me met The Hateful Eight weer voor me te winnen?

De prijs waar het allemaal om draait.

Golden Globes 2016 nominaties bekend

10-12-2015 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van The Golden Globes: een van de belangrijkste film- en TV-prijzen die er zijn. Vooral Carol heeft veel nominaties.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Ennio Morricone Feiten

acteur, musicus
Geboren 10-11-1928, overleden 6-7-2020
Ennio Morricone is een Italiaanse componist, dirigent en voormalig trompettist die de muziek heeft gemaakt voor meer dan 500 films en televisieseries. Zijn grote en veelzijdige repertoire maken hem een van de invloedrijkste componisten van filmmuziek

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

83 films in Rotterdam deze week

83 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 144 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl