compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Ruben Smit

Ruben Smit

Ruben Smit: films, nieuws

 
Biografie van Ruben Smit

Ruben Smit is een Nederlandse ecoloog en fotograaf. Vaak combineert hij deze twee beroepen. Zijn stijl van fotografie wordt erkend als 'vernieuwend en met veel gebruik van onscherpte en sfeer.

In 2002 promoveerde Ruben Smit aan de universiteit in Wageningen, waar hij zes jaar lang docent was. Sinds 2003 is Smit professioneel natuurfotograaf en natuurfilmer. Zijn foto's zijn onder andere te bewonderen in het tijdschrift van National Geographic en Wildlife Magazine. Ook schrijft Smit columns en boeken met zijn kennis over ecologie en fotografie.

Hij heeft ook verschillende prijzen gewonnen voor zijn werk. In 2002 heeft hij de eerste prijs in de categorie 'mens & natuur' gewonnen tijdens het Europese Natuurfotograaf van het jaar wedstrijd en in 2005 won hij tijdens de BBC Wildlife Photographer of the year wedstrijd de eerste prijs in de categorie 'Diergedrag'.

Smit heeft in 2013 zijn filmdebuut gemaakt met de documentaire De nieuwe wildernis. Smit heeft bij de tv-omroep Vara een serie die ook De Nieuwe Wildernis heet. Hij komt ook bij Vara op tv met de serie Vroege Vogels en in Buitengewoon. Ook is Smit gast geweest bij Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door.
Ruben Smit In het nieuws
Foto uit The Hobbit: The Desolation of Smaug, (c) 	Warner Bros.

2013: goed jaar voor bioscopen

De best bezochte films van het afgelopen jaar.

7-1-2014 2013 was een goed jaar voor Nederlandse films en bioscopen. Er zijn vorig jaar maar liefst 30.799.363 bezoekjes aan Nederlandse bioscopen, filmtheaters en arthouses gebracht. In 2012 was dit aantal 30.552.096. Dit maakten de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF) en de Nederlandse Federatie voor Cinematografie (NFC) op 7 januari bekend.

Laatste filmnieuws
Ruben Smit Feiten
camera, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 1971
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
140 films in Amsterdam deze week
140 films in Amsterdam deze week140 films zijn te zien in Amsterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl