compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Dominique van Vliet

Dominique van Vliet

Dominique van Vliet: films

 

Biografie van Dominique van Vliet

Dominique van Vliet was al van jongs af aan bezig met toneel.

Nadat ze haar Mavo en Havo diploma's gehaald had, deed ze auditie voor de kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd afgewezen. Hierna volgde ze haar opleiding aan de Kleinkunstacademie Studio Herman Teirlinck in Antwerpen.

Tijdens de 7 jaren in Antwerpen deed Dominique mee aan een aantal producties, zoals 'Suske en Wiske', 'Annie' en 'De kleine Zeemeermin'.

Terug in Nederland begon Dominique met het volgen van Tapdans- Jazzballet-, Klassiek ballet- en pianolessen. Verder was ze één seizoen te zien in het pretpark 'Het land van Ooit' en werkte ze kort als aerobics-instructrice.

In 1995 deed Dominique auditie voor de soap 'Onderweg naar Morgen', waarin ze jarenlang de rol van Ellen Evenhuis speelde. Naast ONM werkte Dominique als vrijwilligster voor Emma TV, het tv-station van het Emma Kinderziekenhuis. Bovendien reisde ze van 2001 t/m 2003 het hele land door met de kindermusical 'Doornoosje en de Knappe Kikker'.

In 2003 presenteerde ze samen met Anousha Nzumé een seizoen lang het lifestyle-programma 'Beauty & Zo'. Bovendien was ze in 2003 op het witte doek te zien als Mem Klinkhamer in de film De Schippers van de Kameleon.

In juli 2004 stopte Dominique na 9 jaar met haar rol van Ellen Evenhuis in ONM en begon ze met de opnames van Kameleon 2, die in 2005 in de bioscopen verscheen.

In het seizoen 2004-2005 stond Dominique op de planken als Tanja in de musical 'Mamma Mia!' in het Beatrix Theater in Utrecht.

Vanaf eind 2008 zal Van Vliet te zien zijn in het komische toneelstuk 'Boeing Boeing'.

Trailer met Dominique van Vliet

Laatste filmnieuws

Dominique van Vliet Feiten

acteur
Geboren 5-11-1968
Iedereen kent haar als Ellen uit ONM, maar ze doet meer. In 2004-2005 stond Dominique van Vliet op de planken als Tanja in de musical 'Mamma Mia!' in het Beatrix Theater in Utrecht.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

65 films in Groningen deze week

65 films in Groningen deze week65 films zijn te zien in Groningen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl