compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 27-2 t/m 4-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Stephan Brenninkmeijer

Stephan Brenninkmeijer

Stephan Brenninkmeijer: films, nieuws

 

Biografie van Stephan Brenninkmeijer

Stephan Brenninkmeijer in 2011
© Arjo Frank

Niche-regisseur die opvalt door enkele zeer erotisch getinte, maar bijzonder mooi vormgegeven, psychologische drama's te maken. De thema's van zijn films zijn doorgaans het best te omschrijven als 'volwassen'.

Hij studeerde af aan de Nedelands Film en Televisie Academie met de film "Rerun" welke op tv werd uitgezonden. Hij monteerde de zeer goed ontvangen serie 'Pleidooi' (1992-1993). Hij regisseerde de serie '12 steden, 13 ongelukken' (1994).

Als speelfilmregisseur debuteerde hij met de film Swingers (2002), een film die in Nederland slecht werd ontvangen, maar in Duitsland op de Duitste televisiezender ZDF 3 miljoen kijkers trok. In 2011 maakt hij de psychologische thriller Caged welke ongemerkt de Nederlandse biocopen passeerde, maar wel opgepikt werd door een Amerikaanse distributeur voor Video On Demand in de VS.

In 2013 regisseert hij met dezelfde script als Paul Verhoeven's komedie Steekspel de thriller Lotgenoten, dit in het kader van de Entertainmnet Experience.

Trivia over Stephan Brenninkmeijer

Stephan Brenninkmeijer werkt steevast met een groep zeer trouwe acteurs zoals Victor Reinier, Joep Sertons, Charmène Sloof en Nienke Brinkhuis, deze laatste actrice is zijn filmische muze en speelde in bijna als zijn films en tv-series.

Stephan Brenninkmeijer In het nieuws

Premiere Lotgenoten in beeld

Niche-regisseur zoekt het brede publiek op.

16-3-2013 Afgelopen woensdag ging de film Lotgenoten van Stephan Brenninkmeijer in premiere. De film wordt kleinschalig in de bioscoop uitgebracht en verschijnt ook op DVD en Video-on-Demand.

(c) Arjo Frank, 2011

Première Caged in beeld

1-9-2011 In het Amsterdamse Ketelhuis was gisteravond de feestelijke premiere van de nieuwe film van Stephan Brenninkmeijer. Caged wordt als video-on-demand gereleased net zoals we dat eerder zagen bij Claustrofobia.

Weer online release voor Nederlandse film

26-7-2011 Enkele weken terug meldden dat we dat Claustrofobia alleen online werd gereleased. De Nederlandse thriller Caged van Stephan Brenninkmeijer gaat ook online in première. Deze film zal te zien zijn via het platform Video on Demand.

Laatste filmnieuws

Stephan Brenninkmeijer Feiten

montage, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 27-6-1964
Niche-regisseur Brenninkmeijer die zeer volwassen thema's opzoekt in zijn films, die opvallen door veel oog voor erotiek, steevast mooi vormgegeven.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

72 films in Utrecht deze week

72 films in Utrecht deze week72 films zijn te zien in Utrecht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl