compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Mos Def

Mos Def

Mos Def: films, nieuws

 

Biografie van Mos Def

Mos Def, geboren onder de naam Dante Terrell Smith, groeide op in Brooklyn, New York. Al op negenjarige leeftijd begon hij met rappen, acteren en performen. Zijn carrière begon te lopen toen hij in 1996 samenwerkte met bekende Hip-Hop artiesten als De La Soul en "da Bush Babees" totdat hij een solo-hit scoorde met het nummer "Universal Magnetic".

Vervolgens kwam hij in contact met Talib Kweli met wie hij de succesvolle rapgroep "Black Star" begon. Een jaar later in 1999 bracht hij zijn eerste solo-album "Black on Both Sides" uit.

Naast een succesvolle muziekcarrière acteerde Mos Def vanaf eind jaren tachtig in talloze televisie-series en -films. Later brak hij ook langzaam door in Hollywood, waar hij als muzikant en acteur rollen in verschillende films vervulde. Op het doek was hij onder andere te zien in The Italian Job (2003), The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (2005) en 16 Blocks (2006).

In 2008 speelde hij naast Jack Black in Michel Gondrys Be Kind Rewind de rol van een videotheekmedewerker die genoodzaakt is zijn eigen films op te nemen.

Trivia over Mos Def

Mos Def, is de slang-afkorting voor "most definitely".

Mos Def In het nieuws

Speelweek 38: nieuw in de bioscoop

17-9-2014 Een interessante week, met de spotlight op Dorsvloer vol Confetti van Nederlandse makelij. Maar liefst 4 van de 6 films zijn boekverfilmingen. Ook Daniel Radcliffe is te zien in What If, een romantische komedie.

Laatste filmnieuws

Mos Def Feiten

acteur, stemacteur
Geboren 11-12-1973
Mos Def is een succes Hip-Hop artiest en televisie- en Hollywoodacteur. Hij speelde onder andere in The Italian Job (2003) en Be Kind Rewind (2008).

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+