compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Tim Oliehoek

Tim Oliehoek

Tim Oliehoek: films, nieuws

 

Biografie van Tim Oliehoek

© Jaap Vrenegoor

Tim Oliehoek in een Nederlandse regisseur van films en tv-series. De films en tv-series die hij maakt vallen vooral onder comedy en drama. Er zit ook vaak een snufje misdaad in zijn films.

Tim Oliehoek werd geboren in 1979 in Stompwijk (Zuid-Holland). Al op zijn 18e brak hij door in de filmwereld door de film Buy or Die te produceren, regisseren en schrijven. Met deze film werd hij aangenomen op de Nederlandse Film en Televisie Academie. Hij studeerde in 2001 af en maakte daarvoor de korte film Isabelle.

Na het afstuderen regisseerde hij reclamespotjes voor onder andere Super de Boer.

In 2002 begon hij weer met regisseren van films en tv-series. Bekend werk van Oliehoek is onder andere Vet Hard!, de tv-serie Shouf shouf! en Chez nous.

In 2011 doet hij mee aan het tv-programma Fort Boyard.

Tim Oliehoek In het nieuws

Geza Weisz (c) Arjo Frank

Premiere Wiplala in foto's

19-11-2014 Afgelopen maandag ging de familiefilm Wiplala in premiere in de Filmhallen. Onze fotograaf was hierbij aanwezig.

Speelweek 40: deze week in première

2-10-2013 Ook deze week komen er natuurlijk nieuwe films in de bioscoopzalen van Nederland. Met maar liefst tien premières zit er voor iedereen wel wat tussen en kunnen alle Nederlandse filmliefhebbers hun agenda weer vullen. De film van de week is dit keer Gravity.

(c) Arjo Frank

NFF maakt programma bekend

27-8-2013 De organisatie van het Nederlands Film Festival heeft vandaag in een persconferentie het programma voor de aankomende editie bekend gemaakt. Het overkoepelende thema dit jaar is Naakt.

Cast nieuwe Tim Oliehoek bekend

16-7-2012 De cast van de nieuwe film van Tim Oliehoek is bekend gemaakt. De film Chez Nous kent een ware ensemblecast.

Première Pizzamaffia in beeld

17-2-2011 Afgelopen dinsdag ging de nieuwe film van Tim Oliehoek in premiere: Pizza Maffia. Onze fotograaf was erbij en maakte in Den Haag enkele foto's.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Tim Oliehoek Feiten

regisseur
Geboren 27-2-1979
Tim Oliehoek in een Nederlandse regisseur. Zijn specialiteiten zijn comedy en drama. Al op zijn 18e brak hij door in de filmwereld. Hij regisseerde onder andere Vet Hard en Chez Nous.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+