compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Brainpower

Brainpower

Brainpower: films

 

Biografie van Brainpower

Brainpower is een van de bekendste rappers van Nederland. De in Belgie geboren rapper verwierf bekendheid door het nummer 'Zoete Inval' van Extince. Op dit nummer liet Extince meerdere rappers meedoen waarvan Brainpower er een was.

Toen Brain's solo debuut 'Door Merg & Brain' uit kwam scoorde hij hits met onder andere de titeltrack, 'De Vierde Kaart' en 'Je Moest Waarschijnlijk Gaan.'

Het tweede album 'Verschil Moet Er Zijn' bevatte de hit 'Dansplaat'. Deze hit betekende de definitieve doorbraak van de rapper. Deze hit leverde echter wel kritiek op uit de hiphopscene. Brainpowers populariteit nam echter alleen maar toe en trad op door het hele land en op festivals als Lowlands.

Op het derde album 'Even Stil' liet Brainpower zich van een andere kant zien. Hij keerde terug naar zijn originele hiphopsound. Ironisch genoeg kreeg dit album minder aandacht in de pers.

In 2006 heeft Brainpower meegespeeld in de jeugdfilm Afblijven en scoort hij daarmee een Top 40-hit met "Vlinders" samen met 'Dicecream' waarin ook gedeeltes uit de film te zien zijn.
Daarnaast was Brainpower een van de rappers die werd gevolgd in de film Dutch Touch door Ulrike Helmer.

In 2008 staat er een nieuw Nederlandstalig album op de planning. Ook een Engelstalig album zit er aan te komen.

Trivia over Brainpower

Brainpower heeft momenteel een relatie met Hind Laroussi.
Laatste filmnieuws

Brainpower Feiten

acteur, musicus, stemacteur
Geboren 5-2-1975
Brainpower is een van de bekendste rappers van Nederland. Het tweede album 'Verschil Moet Er Zijn' bevatte de hit 'Dansplaat'. Deze hit betekende de definitieve doorbraak van de rapper.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+