compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Pia Douwes

Pia Douwes

Pia Douwes: films

 

Biografie van Pia Douwes

Op het podium kan Pia Douwes iedereen in vervoering brengen met haar doordingende stem en haar acteertalenten. Ze legde de basis voor haar indrukwekkende theatercarrière in de jaren tachtig.

Ze studeerde onder meer aan de 'Brooking School of Ballet' te Londen en volgde musicalcursussen in Wenen en Salzburg (onder leiding van Susi Nicoletti en Sam Cayne). Zangles volgde ze onder andere bij Noëlle Turner in Hamburg en bij Carole Blaickner-Mayo in Wenen.

Vanaf 1987 speelde Douwes rollen in grote musicals en theaterproducties, waaronder 'Cats', 'Les Miserables', 'Elisabeth', 'Grease', 'Cabaret', 'The Rocky Horror Show', 'Evita', 'Chicago', 'Musicals in Ahoy' I en II', 'Fosse', 'De 3 Musketiers', 'Passion', 'Other People's Money', 'Jane Eyre', 'Savannah Bay' en 'Sweeney Todd'. Pia verrijkte niet alleen de Nederlandse theaterwereld, maar speelde een aantal van haar rollen in Wenen, Moskou, Londen en New York (Broadway).

In het seizoen 2005-2006 speelde Pia Douwes de rol van Sally Bowles in de hitmusical 'Cabaret'. In het seizoen 2006-2007 speelde ze in afwisseling met andere grote musicalsterren de hoofdrol in 'Cats'. Daarna was ze als jurylid betrokken bij de zoektocht naar haar opvolgster in de musical 'Evita'.

In het voorjaar van 2008 neemt Douwes de rol van Elisabeth opnieuw op zich in Duitsland. Daarna zal ze, afgewisseld door Simone Kleinsma, de hoofdrol gaan spelen in 'Sunset Boulevard'.
Laatste filmnieuws

Pia Douwes Feiten

acteur
Geboren 5-8-1964
Op het podium kan Pia Douwes iedereen in vervoering brengen met haar doordingende stem en haar acteertalenten. Speelde onder meer in Cats, Grease, De 3 Musketiers, Passion en Cabaret.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

61 films in Utrecht deze week

61 films in Utrecht deze weekVandaag wordt er in Utrecht maar liefst 166 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl