compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 20-1 t/m 26-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > John McCain

John McCain

John McCain: films

 

Biografie van John McCain

John McCain studeerde in 1958 af aan de US Naval Academy. Hij ging in dienst bij het leger als piloot bij de Amerikaanse marine.

Hij diende tijdens de Vietnam Oorlog, waar hij gestationeerd was op het vliegdekschip USS Forrestal fire. In 1967 was hij betrokken bij een rampzalig ongeluk op het schip, waarbij een grote vlammenzee uitbrak en 134 militairen overleden.

In datzelfde jaar werd hij tijdens een bombardement neergeschoten en werd krijgsgevangen genomen door de Noord-Vietnamezen. Tot 1973 zat hij vast in Hanoi en werd onderworpen aan martelingen.

Terug in Amerika diende hij tot 1981 als kapitein in het leger. Na zijn pensionering als militair ging McCain de politiek in en werd verkozen tot het Amerikaanse huis van afgevaardigden, waarin hij twee termijnen diende.

In 1986 werd McCain verkozen tot senator van de staat Arizona. Tijdens zijn senatorschap verkreeg hij gaandeweg meer politieke zichtbaarheid. Hij werd in de jaren 1992, 1998 en 2004 herkozen.

In 2000 stelde McCain zich kandidaat voor het presidentschap namens de republikeinen. Hij verloor in de voorverkiezingen van George W. Bush. In 2008 stelde hij zich nogmaals kandidaat. Inmiddels had hij voldoende gedelegeerden achter zich en werd in september 2008 de officiële republikeinse kandidaat. Met Sarah Palin als running mate nam hij het op tegen de democratische Barack Obama.

Wegens de financiële crisis, de lage waardering voor de zittende Republikeinse president en het charisma van zijn tegenstander verloor hij de verkiezingen uiteindelijk ruimschoots van Obama.

Trivia over John McCain

Geboren in Panama, nabij het Panama-kanaal op een Amerikaanse luchtbasis

Zat zes jaar vast als krijgsgevangene in Hanoi

Getrouwd met Cindy Lou Hensley sinds 1980

Gescheiden van Carol Shepp

Heeft zeven kinderen, waarvan er drie geadopteerd zijn
Laatste filmnieuws

John McCain Feiten

acteur
Geboren 29-10-1936
McCain was 25 jaar piloot voor de marine. Tijdens de Vietnam oorlog werd hij krijgsgevangen genomen en zat 6 jaar vast in Hanoi. Hij ging de politiek in en was jarenlang senator van Arizona. In 2008 was hij de republikeinse kandidaat voor het preside

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+