compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 13-8 t/m 19-8
Film van de week!
MENU

Nederlands Film Festival

Jouw Films, Jouw Festival

Het Nederlands Film Festival is het bekendste filmfestival van Nederland. Het festival richt zich volledig op het binnenlands product. Het festival wordt afgesloten met de uitreiking van de Gouden Kalveren.

Reinout Scholten van Ascchat (rechts) won het Gouden Kalf voor Beste Acteur (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl

Het Gala van de Nederlandse film 2012

6-10-2012 Afgelopen vrijdag vond in Utrecht Het Gala van de Nederlandse Film plaats. Tijdens dit Gala worden de Gouden Kalveren uitgereikt: volgens velen de belangrijkste film- en tv-prijzen. BiosAgenda.nl sprak met de genomineerden en de winnaars.

Nederlands Film Festival Nieuws

Het volledige verhaal achter Dark Blood

Still van Dark Blood
22-9-2013 In 1993 overleed River Phoenix aan een overdosis drugs. George Sluizer verloor de hoofdrolspeler van zijn thriller Dark Blood. Nu, bijna twintig jaar later, maakte de Nederlandse filmmaker het project alsnog af. De film gaat op het NFF in première en wordt daar slechts twee keer vertoond. BiosAgenda sprak met Sluizer en vroeg hem over het afmaken van Dark Blood, River Phoenix en de rechtenkwestie rondom de film.

Uitreiking Gouden Kalveren in foto's

(c) Arjo Frank
8-10-2012 Het Nederlands Film Festival zit er weer op. Het festival werd afgesloten met het uitreiken van de Gouden Kalveren en onze fotograaf was daar natuurlijk bij.

Alle Gouden Kalf Winnaars op een rij

6-10-2012 Gisteravond zijn in Utrecht de Gouden Kalveren uitgereikt tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival. We zetten alle winnaars voor je op een rij.

MovieBits: Teun Kuilboer over Mannenharten

5-10-2012 Teun Kuilboer kennen we van De Heineken ontvoering en Deal. Hij is al weer bezig met een nieuwe film: Mannenharten. Hij vertelt er kort over.

Première The Domino Effect in foto's

(c) Arjo Frank
5-10-2012 Afgelopen maandag ging dan eindelijk The Domino Effect in première. Het duurde even voordat de film kon worden voltooid maar nu was het dan zover. Onze fotograaf was er natuurlijk bij.

Afficheprijs voor l’Amour des Moules

5-10-2012 De poster van L' Amour des moules heeft op[ het Nederlands Film Festival de Cinema.nl Afficheprijs gewonnen. De poster is ontworpen door Joost Hiensch en Susanne Keilhack van Shosho.

Première Silent City in foto's

Hanneke Niens, Threes Anna en Hans de Wolf (c) Arjo Frank
4-10-2012 De film Silent City ging op het Nederlands Film Festival in premiere op het Nederlands Film Festival en onze fotograaf maakte enkele foto's. De film is vanaf vandaag ook in de rest van Nederland te zien.

MovieBits: Gaite Jansen over haar rol in 'Supernova'

4-10-2012 Tijdens de opening van het Nederlands Film Festival vertelde Gaite Jansen over haar nieuwe film Supernova. De film zal te zien in het voorjaar van 2013.

Tweede helft Gouden Kalf nominaties bekend

3-10-2012 De tweede deel van de Gouden Kalf nominaties zijn bekend gemaakt. Vooral Plan C en De Heineken ontvoering hebben veel nominaties. Zeven voor Plan C en zes voor De Heineken Ontvoering.

Premiere Het Meisje en de Dood in foto's

Jos Stelling en Sylvia Hoeks (c) Arjo Frank
3-10-2012 Het is al weer even geleden maar Het Meisje en de Dood ging in première. Onze fotograaf zette onder andere hoofdrolspeler Sylvia Hoeks op de foto.

MovieBits: Boris van der Ham over de Nederlandse film (part II)

3-10-2012 Op het Nederlandse Film Festival van 2011 had politicus Boris van der Ham een aantal voorstellen om de Nederlandse film te steunen. We vroegen hem dit jaar naar hoe het er nu voor staat.

Eerste helft Gouden Kalf nominaties bekend

2-10-2012 Gisteravond zijn in Utrecht de eerste helft van de Gouden Kalf nominaties bekend gemaakt. Vanavond wordt de tweede helft bekend gemaakt en de uitreiking is vrijdagavond.

MovieBit: Mimoun Oaïssa als scenarioschrijver

(c) Arjo Frank
2-10-2012 Mimoun Oaïssa kennen we als acteur in vooral komische producties. Tijdens de opening van het Nederlands Film Festival maakte hij echter aan BiosAgenda.nl bekend dat hij twee films aan het schrijven is. Heel veel kan hij er niet over vertellen maar licht al een tipje van de sluier op.

Premiere Bellicher: Cel in foto's

Anna Drijver (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl
1-10-2012 Afgelopen vrijdag ging op het Nederlands Film Festival de film Bellicher: Cel in première. Onze huisfotograaf/rots in de branding zette cast en crew op de foto.

Drie films in de race voor Publieksprijs NFF

Still uit Brammetje Baas
1-10-2012 Er zijn nog drie films in de race om het Gouden Kalf voor de Publieksprijs van het Nederlands Film Festival te winnen: De Bende van Oss, Achtste-Groepers Huilen niet en Brammetje Baas.

Première Mees Kees in foto's

Hoofdrolspeler Willem Voogd (c) Arjo Frank/BiosAgenda.nl
1-10-2012 Zaterdagmiddag ging in Utrecht op het Nederlands Film Festival de familiefilm Mees Kees in première. Onze fotograaf was ook daarbij en fotografeerde de gasten.

Tussen de oren

Lief Konijn still
28-9-2012 Het Nederlands Film Festival geeft niet aan plaats aan lange speelfilms. Ook de korte film krijgt aandacht. Een van die korte films is Lief Konijn van Camiel Schouwenaar. BiosAgenda.nl bezocht de set van deze film.

Premiere Dark Blood in foto's

(C) Arjo Frank
28-9-2012 Gisteren ging de film Dark Blood in première. Dat dit een bijzondere film is blijkt wel uit het feit dat er tot nu toe maar twee vertoningen zullen zijn. Onze fotograaf was aanwezig bij de première.

Op de set van Bellicher: Cel

Daan Schuurmans (c) BiosAgenda.nl
28-9-2012 Daan Schuurmans speelde in 2010 de hoofdrol in de TV serie Bellicher: de macht van de heer Miller. Nu komt er ook een Bellicher film en BiosAgenda nam een kijkje op de set. De film gaat vanavond in première op het Nederlands Film Festival.

Winnaar Filmprijs van de stad Utrecht bekend

27-9-2012 Gisteren is tijdens de openingsavond de winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht 2012 bekendgemaakt. Dit is de prijs voor de beste debuutfilm.

Premiere: Opening Nederlands Film Festival

Isabella Rossellini moest de première van de film helaas afzeggen wegens rugklachten.
27-9-2012 Gisteren begon in Utrecht dan eindelijk het Nederlands Film Festival. De familiefilm Nono, het Zigzag Kind had de eer het festival te mogen openen. BiosAgenda.nl stond langs de rode loper.

Premiere Nono, het Zigzag kind in foto's

Willeke van Ammelrooy ontving het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs
27-9-2012 Tijdens het Nederlands Film Festival is onze fotograaf dag en nacht bezig alles wat los en vast zit te fotograferen. Nu kan je de foto's van de opening en de uitreiking van het Gouden Kalf aan Willeke van Ammelrooy bekijken.

TheReview: Nono, het Zigzag Kind

26-9-2012 Het Nederlands Film Festival heeft er dit jaar bewust voor gekozen om te openen met een familiefilm. De eer is aan Nono, het Zigzag Kind het festival te openen.

Isabella Rossellini niet naar NFF

26-9-2012 Isabella Rossellini zal niet naar de openingsavond van het Nederlands Film Festival komen. Vanwege rugklachten moet ze de première van Nono, het Zigzag Kind laten schieten.

Nederlands Film Festival editie 32

24-9-2012 Woensdag 26 september begint in Utrecht het Nederlands Film Festival. Wij spraken met festivaldirecteur Willemien van Aalst over de openingsfilm Nono het Zigzagkind, Nasrdin Dchar, het publiek van het festival en meer.

Publiek kiest beste filmposter NFF

19-9-2012 Vanaf vandaag kan het publiek stemmen op beste filmposter van het afgelopen jaar. De winnaar wint de Cinema.nl Afficeprijs tijdens het Nederlands Film Festival 2012.

Genomineerden NFF debuutprijs bekend

10-9-2012 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van de de Filmprijs van de Stad Utrecht, de prijs voor de beste debuutfilm van het Nederlands Film Festival.

Heel Nederland kan stemmen op NFF Publieksprijs

29-8-2012 De organisatie van het Nederlands Film Festival heeft bekend gemaakt dat de publieksprijs van het Gouden Kalf wordt aangepast.

Theo Maassen maakt conference voor NFF

27-8-2012 Theo Maassen gaat een speciale korte conference maken voor het Gala van de Nederlandse Film. Tijdens het Gala wordt het Nederlands Film Festival afgesloten met het uitreiken van de Gouden Kalveren. De conference van Maassen gaat zo'n tien minuten duren.

Openingsfilm Nederlands Film Festival bekend

Still uit Nono, het Zigzag kind. (c) NFF
27-6-2012 De openingsfilm van het Nederlands Film Festival is bekend. De 32e editie opent met de jeugdfilm Nono, het Zigzag Kind.

Jeroen Willems hoofdgast NFF 2012

2-5-2012 Acteur Jeroen Willems is dit jaar door het Nederlands Film Festival uitgekozen tot Gast van het Jaar. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.
Nederlands Film Festival: (c) NFF
(c) NFF

Festival feiten

Editie:  32

Thema:  Het thema van het Nederlands Film Festival is dit jaar De Belofte.

Datum:  26-9-2012 t/m 8-10-2012

Stad:  Utrecht

Films:  300

Belangrijke gasten:  Jeroen Willems
George Sluizer
Willeke van Ammelrooy
Semih Kaplanoglu

Categorieën:  Gouden Kalf Competitie
Debuut Competitie
Publiekslieveling
NFF Studenten Competitie
NFF Online Competitie

Nono, het Zigzag Kind

Nono, het Zigzag Kind

Drama, Groot-Brittannië, Nederland, 2012

***1/20

Nederlandse premiere: 3-10-2012

Regie: Vincent Bal

Met: Isabella Rossellini, Burghart Klaußner, Camille De Pazzis

Nono wordt twee dagen voor zijn bar mitswa per trein naar zijn oom ges..

    + LEES MEER  

Jeroen Willems

acteur

Geboren: 15-11-1962

Jeroen Willems studeerde aan de Toneelacademie van Maastricht. In 2004 ontving hij de Louis d'Or prijs voor zijn spel in La Musica twee en Brel.


Nederlands Film Festival: (c) NFF
(c) NFF

Kort nieuws

68 films in Arnhem deze week

68 films in Arnhem deze week68 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+