compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

3 Faces

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van 3 Faces

3 Faces filmstill

3 Faces filmstill

Delen op facebook
3 Faces
Nederlandse première: 30-8-2018
Iran, 2018, 100 min,

Een actrice gaat op onderzoek uit nadat zij een verontrustend bericht krijgt van een meisje die graag wil doorleren. Ze reist af naar haar afgelegen dorp waar tradities de boventoon voeren. Het meisje blijkt spoorloos, wat hun steeds verder van het stedelijk Iran brengt.

3 Faces trailer en bijzonderheden

De film is gedraaid in de dorpen waar de familie van regisseur Jafar Panahi vandaan komt. Dit om censuur te ontwijken.
De film werd in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm en bekroond met de prijs voor beste scenario. Een prijs die Panahi vanwege zijn beroeps- en uitreisverbod helaas niet zelf in ontvangst kon nemen.

Trailer van 3 FacesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film 3 Faceshttps://i1.ytimg.com/vi/9Bkgx3D3btY/hqdefault.jpg2018-07-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jafar Panahi debuteerde "De witte ballon" (1995), die in Cannes bekroond werd met de Gouden Camera. Hij filmde ook Taxi Teheran (2015) en Jafar Panahi (2006).

3 Faces - Bioscopen, Tijden & Tickets

3 Faces in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je 3 Faces zien? Koop of huur de film hier:Een actrice gaat op onderzoek uit nadat zij een verontrustend bericht krijgt van een meisje die graag wil doorleren. Ze reist af naar haar afgelegen dorp.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze haar goede vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. De bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat traditie voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk is als gastvrijheid. Sinds zijn speelfilmdebuut De witte ballon, in Cannes bekroond met de Gouden Camera, geldt Jafar Panahi als een van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers in Iran. Na het succes van Taxi Teheran verruilt hij de stad voor een roadtrip door het platteland. Wederom onderzoekt hij de tegenstellingen in zijn thuisland met een zeer persoonlijke film, gedraaid in de dorpen waar zijn eigen familie vandaan komt om censuur te ontwijken. Met 3 Faces brengt Panahi een ode aan de Iraanse cinema en haar sterke actrices, maar ook aan zijn leermeester Abbas Kiarostami. De film werd dit jaar in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm en bekroond met de prijs voor beste scenario. Een prijs die hij vanwege zijn beroeps- en uitreisverbod helaas niet zelf in ontvangst kon nemen.

Productiemaatschappij: Jafar Panahi Film Productions

Cast & Regisseur