compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > 3 Faces

3 Faces

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

Pitch van 3 Faces

Delen op facebook
3 Faces
Nederlandse première: 30-8-2018
Iran, 2018, 100 min,
Een actrice gaat op onderzoek uit nadat zij een verontrustend bericht krijgt van een meisje die graag wil doorleren. Ze reist af naar haar afgelegen dorp waar tradities de boventoon voeren. Het meisje blijkt spoorloos, wat hun steeds verder van het stedelijk Iran brengt.

3 Faces trailer en bijzonderheden

De film is gedraaid in de dorpen waar de familie van regisseur Jafar Panahi vandaan komt. Dit om censuur te ontwijken.
De film werd in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm en bekroond met de prijs voor beste scenario. Een prijs die Panahi vanwege zijn beroeps- en uitreisverbod helaas niet zelf in ontvangst kon nemen.
Trailer van 3 FacesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film 3 Faceshttps://i1.ytimg.com/vi/9Bkgx3D3btY/hqdefault.jpg2018-07-11

Aanloop

Jafar Panahi debuteerde "De witte ballon" (1995), die in Cannes bekroond werd met de Gouden Camera. Hij filmde ook Taxi Teheran (2015) en Jafar Panahi (2006).

3 Faces - Bioscopen, Tijden & Tickets

3 Faces in de bioscoop

Synopsis distributeur

Een beroemde Iraanse actrice ontvangt een verontrustende videoboodschap van een jong meisje dat haar om hulp smeekt om aan haar conservatieve familie te ontsnappen. Niet wetend of ze gemanipuleerd wordt of niet, vraagt ze haar goede vriend, regisseur Jafar Panahi, om raad. Samen rijden ze naar het dorp van het meisje in de afgelegen bergen in het noordwesten van Iran, waar ze hartelijk welkom worden geheten door de inwoners. De bezoekers uit de stad ontdekken echter al snel dat traditie voor de lokale bevolking minstens zo belangrijk is als gastvrijheid. Sinds zijn speelfilmdebuut De witte ballon, in Cannes bekroond met de Gouden Camera, geldt Jafar Panahi als een van de belangrijkste onafhankelijke filmmakers in Iran. Na het succes van Taxi Teheran verruilt hij de stad voor een roadtrip door het platteland. Wederom onderzoekt hij de tegenstellingen in zijn thuisland met een zeer persoonlijke film, gedraaid in de dorpen waar zijn eigen familie vandaan komt om censuur te ontwijken. Met 3 Faces brengt Panahi een ode aan de Iraanse cinema en haar sterke actrices, maar ook aan zijn leermeester Abbas Kiarostami. De film werd dit jaar in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm en bekroond met de prijs voor beste scenario. Een prijs die hij vanwege zijn beroeps- en uitreisverbod helaas niet zelf in ontvangst kon nemen.

Productiemaatschappij: Jafar Panahi Film Productions

Cast & Regisseur