compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

5 Seasons of Revolution

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweld

Pitch van 5 Seasons of Revolution

5 Seasons of Revolution filmstill

5 Seasons of Revolution filmstill

Delen op facebook
5 Seasons of Revolution
Nederlandse première: 19-10-2023
Duitsland, Nederland, Noorwegen, Qatar, Syrië, 2023, 100 min,

In 5 Seasons of Revolution wil beginnend videoreporter de Arabische Lente in beeld brengen, maar door de gebeurtenissen wordt zij steeds meer oorlogsverslaggever en moet ze allerlei identiteiten aannemen.

5 Seasons of Revolution trailer en bijzonderheden

De film won de Lightdox Award tijdens Visions du Réel International Film Festival Nyon 2022.

Trailer van 5 Seasons of RevolutionBekijk de trailer en de beste filmstills van de film 5 Seasons of Revolutionhttps://i1.ytimg.com/vi/nlE1fk3T2tU/hqdefault.jpg2023-09-22
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regiedebuut van Lina.
Co-scenarist Diana El Jeiroudi is een onafhankelijke filmmaker die betrokken is bij veel films en docu's uit Syrië, ze werd vooral bekend als regisseur van Dolls - A Woman from Damascus (2007).

5 Seasons of Revolution - Bioscopen, Tijden & Tickets

5 Seasons of Revolution in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je 5 Seasons of Revolution zien? Koop of huur de film hier:Twintiger Lina maakt videodagboeken, maar de gebeurtenissen in Syrië, waar ze leeft, maakt van haar een oorlogsverslaggever.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De beginnende videojournalist Lina, geboren in Damascus, is in haar twintiger jaren als ze gebeurtenissen om haar heen begint te filmen tot ze niet anders kan dan een oorlogsverslaggever te worden en, later, de onverwachte verslaggever van haar eigen lot.

Lina's plan was eenvoudig. Ze wilde cameravrouw worden. Ze hield van het filmen van details van het leven en de mensen om haar heen, vooral tijdens een zonnige dag in Damascus. Maar met de opstand in Syrië ging Lina langzaam over op het vastleggen van de impact op het leven van de bevolking. Het duurde niet lang voordat gebeurtenissen escaleerden en arrestaties, martelingen en potentieel levensbedreigende situaties voor Lina dagelijkse realiteit werden. Ze moest zich aanpassen. Ze bedacht personages en pseudoniemen. Die hielpen haar haar leven te leiden onder een nieuwe norm. Wat een eenvoudig plan was, veranderde in een complex web van identiteiten, wat op dat moment een kleine prijs leek in ruil voor haar vrijheid om de camera vast te houden.

Productiemaatschappij: Anonymous Content (in association with), Docmakers, No Nation Films, Piraya Film A/S

Cast & Regisseur