compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 26-11 t/m 2-12
Film van de week!
MENU

A Carta

***1/20
Waardering: 3.3/5

La Lettre

Pitch

Een jonge, aantrekkelijke vrouw neemt genoegen met Jacques de Clèves, een gerenommeerd arts van middelbare leeftijd. Kort na het huwelijk ontmoet ze popzanger Abrunhosa en een latente passie breekt in haar los. Ze zoekt advies bij een oude vriendin die inmiddels non is geworden.
Delen op facebook
A Carta
Frankrijk, Portugal, Spanje, 1999, 107 min,

bijzonderheden

Filmbewerking van 'La Princesse de Clèves' van Madame de La Fayette, de eerste psychologische roman uit de Franse literatuur (1672). Zoals altijd bij De Oliveira heeft ook deze film een ingetogen, pure, bijna ascetische toon. Met de buitengewoon getalenteerde Chiara Mastroianni (dochter van Marcello en Catherine Deneuve) in de hoofdrol van Madame de Clèves.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Manoel de Oliveira regisseerde o.a. ook Aniki Bóbó (1942), Je Rentre à la Maison (2001) en O Princípio da Incerteza (2002). Hij is ook acteur, bijvoorbeeld in Lisbon Story (1994) van Wim Wenders.

A Carta - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Carta in de bioscoop

Wil je A Carta zien? Koop of huur de film hier:Film over de onmogelijke, maar tegelijk onontkoombare liefde tussen een getrouwde vrouw en een popartiest. Gebaseerd op een roman uit 1972.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Gémini Films, Madragoa Filmes, Wanda Films S.L.

Cast & Regisseur