compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

A Man and A Camera

Voor alle leeftijdenAngst

Pitch van A Man and A Camera

A Man and A Camera filmstill

A Man and A Camera filmstill

Delen op facebook
A Man and A Camera
Nederlandse première: 29-7-2021
Nederland, 2021, 63 min,

In A Man and A Camera wordt er bij nietsvermoedende mensen aangebeld en geconfronteerd met een cameraman, die alleen filmt en niks zegt. Iedereen reageert anders, maar is deze cameraman niet te onbeschaamd?

Bekijk bij:

Cinemember

A Man and A Camera trailer en bijzonderheden

De film confronteert ook het publiek met de vraag over de relatie en de machtsverhouding tussen maker, onderwerp en publiek.

Trailer van A Man and A CameraBekijk de trailer en de beste filmstills van de film A Man and A Camerahttps://i1.ytimg.com/vi/CSnEz_IxcrE/hqdefault.jpg2021-07-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Guido Hendrikx maakte eerder Stranger in Paradise (2016)

A Man and A Camera - Bioscopen, Tijden & Tickets

A Man and A Camera in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je A Man and A Camera zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Gewone mensen staan plotseling oog in oog met een mysterieuze, stille cameraman.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een zwijgende man achter een lopende videocamera klopt aan bij vreemden. Hoe gaan zij om met dit ondoorgrondelijke figuur?

Stel je voor: de bel gaat, je doet open, en voor je staat een man met een grote videocamera op je gericht. Zwijgend wacht hij tot jij de stilte verbreekt. In de experimentele documentaire A man and a camera is precies deze situatie het uitgangspunt. Wat te doen? Zwervend door Nederlandse woonwijken onderzoekt regisseur Guido Hendrikx tot hoever hij mag gaan. Een beleefde afwijzing, een dichtgeslagen deur, een uitnodiging voor een kop thee; steeds opnieuw is de vraag hoe er wordt gereageerd op de ongenode gast. Voordeur na voordeur zien we opengaan en langzaam borrelt er een ongemakkelijk gevoel op. Is het de camera die ontregelt, of het feit dat de man erachter niet praat? En is het wel passend om schaamteloos naar mensen te kijken op deze onbewaakte momenten? Zo zuigt Hendrikx zijn publiek de film in. Want A man and a camera bevraagt net zo goed de relatie tussen mens en camera, als de machtsverhouding tussen maker, subject en publiek.

Productiemaatschappij: Aventura, Boondocs

Cast & Regisseur